Långe-Mikael nöjd med premiären

Motorsport

Årets första deltävling i Drifting SM/RM avgjordes den gångna helgen på GTR Motorpark utanför Eskilstuna.
Racekoordinator/arrangör för hela eventet var Långe-Mikael Andersson från Sollebrunn.

AT-sporten har tidigare skrivit om Långe-Mikael och hans brinnande intresse för drifting. I rollen som racekoordinator/arrangör fick han se många fina prestationer helgen som gick.
– Innan skarpt läge var mina förväntningar eller man kanske ska säga förhoppningar att vi skulle lyckas få ihop det oerhört tighta tidsschemat. Det var trots allt 61 startande bilar. Lördagen, då det var träningar och kval, gick över förväntan och vi klarade tidsschemat med åtta minuter till godo, säger Långe-Mikael.

Efter lördagens kval väntade final på söndagen. 16 bilar tog sig dit i RM-klassen och 29 i SM-klassen.
– Söndagen flöt på riktigt bra. Under lunchpausen fick vi tid för en autografstund där publiken fick komma ned i depån och kika närmare på bilarna samt prata med förarna.

Tävlingen blev en stor succé både gällande publik (över 1000 betalande åskådare under söndagen) och bland förare.I SM-klassen bjöds det på täta ”battles” och till slut kunde Alexander Granlund från Karlstad, tävlandes för Årjängs MK ta hem finalen. Detta efter att ha besegrat Kim Fors som drabbades av problem inför sin ”lead” runda.
Pawel Korpulinski, hemmahörande i Sollebrunn, slutade femma i SM-klassen.

I RM-klassen var det första gången som det tävlades i ”twin” drifting.
Där visade Jonas Knutsson från Borlänge styrka genom att vinna den första deltävlingen efter att ha slagit ut Daniel Ahlstedt i finalen.
– Vi har börjat bygga ett bra mästerskap. Den första deltävlingen klarade vi av utan strul och bjöd publiken på riktig bra show. Självklart finns det saker att förbättra men det är redan igång, säger Långe-Mikael.

Nästa SM-deltävling är på Mantorp Park under eventet Gatebil den 15-18/6.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher