Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kerstin Brandqvist Aspenstedt: ”Allt är den nakne bågskyttens fel”

Vaknar med en underlig känsla. Hjärtat går bombodibom, bombodibom, bombodibom. Knäskålarna skallrar, pirr i magen och öronsus i C-dur. Som en änglakör.

Ligger kvar i sängen och då får jag syn på honom, uppflugen på klädskåpet, dinglande med de korta benen. Den nakne lurifaxen Amor, endast iförd pilbåge och ett tomt koger. Sur och tvär är han, kärleksguden.

– Varför stängde du sovrumsdörren i går kväll? Gör man det ska ventilen ut vara öppen. Jag har varit fast här hela natten och inte kunna jobba, gnäller han.

– Inte jobbat…?! Nähä du, min blekfete lille vän, den gubben går inte. Du har inte en enda pil kvar. Kan det möjligen förklara varför jag känner mig underlig…?

Får börja dagen med att pilla pilar ur pallet. Inalles åtta stycken mellan hårfäste och ögonbryn.

Skytten själv är kvar på klädskåpet och muttrar: Hit med pilarna, så totalt bortslösade på dig.

Ja, jisses sicken natt – och morgon!

Stänger dörren noga om bågskytten – där fick han allt! – och smiter ut för att skriva min krönika till tidningen. Jobbet måste skötas även om man har Amor i sängkammaren. Då slår det till med full kraft. Kärlekspilarnas magi.

Säger det direkt, bara så ni vet. Det som följer nu är inte mitt fel, jag är ett oskyldigt offer för en skjutglad kerub. Jag ber om ursäkt för känslosvallet men nu kan jag helt enkelt inte hejda mina heta känslor längre. Här ska kärleksbom(bodibom)bas under AT-flagg och allt. För nu sväller mitt hjärta över!

Börjar med att leverera en slängkyss till hela Alingsås. Vårgårda och Herrljunga kan hänga med, jag är inte knusslig. Ett virusfritt kärleksbevis till alla som bidrar till att jag så ända in i Mjörnvassen gillar den här trakten!

Och apropå virus så vill jag ösa kärlek över alla som bär sjukvården på sina axlar, och jobbar hårt för medmänniskor och samhälle. Tack för vad ni gör.

Kärlek till alla som vaccinerar, och alla som vaccinerar sig.

Kärlek till alla som ser till att välfärd och omsorg fungerar.

Kärlek till alla som jobbar hemma och till alla som inte har möjlighet jobba hemma.

Kärlek till alla bönder som ser till att vi har mat att sätta på borden.

Kärlek till alla som gör sitt bästa i de olika situationer man ställs inför.

Kärlek till er som kämpar på med social distansering, munskydd och håller ut.

Och en slängkyss till alla som läser det här.

Och kärlek till… Nej, nu ska jag gå och släppa ut bågskytten innan det här går för långt. Så se upp där ute, han är skjutgalen och siktar som en kratta, ingen lär gå säker.

Faktum är den här veckan är som gjord för kärlek. Jojomän, kolla almanackan så ser du själv. På söndag är det Alla Hjärtans Dag.

Puss och kram på er!

LÄS MER: Hjälp, vad har jag blivit insyltad i..?!

LÄS MER: Snart ska den hiskeliga staken fram igen