Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Katrin Niklasson
Bild: Katrin Niklasson

Filip Landqvist: Bokslut för våren 2020

Nu går vi in i sista veckan innan semestern (åtminstone för egen del). Utan att överdriva kan man väl konstatera att den vår som vi har bakom oss kommer gå till historien.

LÄS MER: ”Ruset går ur kroppen och jag börjar se ett mönster”

Coronapandemin har legat som en våt filt över en hel värld och med all rätt har den fullständigt dominerat nyhetsflödet. Samtidigt kan vi blicka bakåt och se ett antal nyheter som kunde trotsa coronabruset och slå igenom med full kraft. Sexköps-skandalen kring Paolo Roberto och Krister Petersons haveri till presskonferens i utredningen om mordet på statsminister Olof Palme var två nyheter som slog ned som bomber i Sverige trots rådande pandemi.

Även lokalt på Alingsås Tidning har vi sett större nyhetshändelser som kunnat leva sitt eget liv parallellt med covid-19-rapporteringen. Jag måste dock säga att jag under hela våren fascinerats över hur stort intresset kring det nya coronaviruset varit även på lokal nivå. Som webb-ansvarig har jag hela tiden koll på besöksstatistik på nyhetssajten, och artiklar kopplade till covid-19 har konstant rönt stort intresse från läsekretsen.

Jag tänkte i och med stundande semester göra bokslut för våren 2020 och sammanfatta en del av det som varit mest läst på Alingsås Tidnings nyhetssajt. Även här återfinns coronaviruset i topp. När det första bekräftade fallet kom till Alingsås skenade besöksstatistiken iväg och artikeln i ärendet är årets mest lästa i AT.

Västra Götalandsregionens veckovisa pressträffar har också varit en rik källa till läsning. Texten som skrevs utifrån presskonferensen 30 april är årets näst mest lästa artikel. Strax där bakom hamnar artikeln om skottlossningen på Noltorp i slutet på maj.

Det man kan konstatera när man skummar igenom besöksstatistiken är att det, utöver coronabevakningen, är blåljusrelaterat material som trafikolyckor, bränder och brott som är mest intressant hos AT:s läsare. Även sådant material som rör näringslivet som nyetableringar av företag eller nedläggningar av centrumbutiker finns det ett otroligt stort intresse för. I förra veckan skrev vi om klädbutiken White som går i konkurs efter 40 år i Alingsås. Det är en av de mest lästa publiceringarna i år.

För egen del ska jag nu försöka släppa allt vad webbstatistik heter de närmaste veckorna och därmed kunna komma tillbaka utvilad inför en höst fylld av lokala nyheter. Det har varit kul att se att allt fler har hittat oss i våra olika kanaler och jag hoppas att vi hörs och läses även efter sommaren.

LÄS MER: Rankingar är populära, om kommunen hamnar i topp

LÄS MER: Visst kan det bli en guldstjärna för årets AFC

LÄS MER: Förfinad DNA-teknik löser grova brott