Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Filip Landqvist

Kerstin Brandqvist Aspenstedt: Godmorgon, godnatt eller bara ett hjärtligt tack?

Idag står utrymmet i den här spalten till mitt förfogande och det ska bli så mysigt att få umgås en liten stund på tu man hand med dig, kära läsare.

Jag sitter vid mitt skrivbord på fjärde våningen i AT:s nya lokaler och funderar på hur man bäst inleder denna text. Ska jag skriva ett hurtigt godmorgon? Det passar på morgonkvisten om du nyligen stigit upp och sitter i nattlinnet vid köksbordet och prasslar med papperstidningen. Kanske med en rykande kopp nybryggt kaffe bredvid dig.

Men du kanske ligger i sängen under krispigt nytvättade lakan redan på kvällen innan papperstidningen kommer ut och läser e-tidningen på läsplattan. Då passar ett lågmält godnatt bättre. För snart kommer John Blund och för dig in i drömmarnas land.

Eller sitter du sitter på bussen på väg från jobbet på eftermiddagen och läser på telefonen? Då borde jag nog inleda med ett neutralt god middag.

Jag vill säga ett hjärtligt tack för att du läser detta och annat i Alingsås Tidning. Du, kära läsare, är viktigast, för om du inte läste satt jag ju här och skrev helt i onödan. Det vore hur trist som helst.

Ja, det är inte lätt att veta hur man ska göra nuförtiden när det finns så många sätt att ta del av sin tidning. Så jag lägger ner mina funderingar om hälsningsfras och går rakt på sak och säger vad jag egentligen vill; Jag vill säga ett hjärtligt tack för att du läser detta och annat i Alingsås Tidning. Du, kära läsare, är viktigast, för om du inte läste satt jag ju här och skrev helt i onödan. Det vore hur trist som helst.

Så tack för att du hänger med i spalterna och håller koll på vad som sker i våra bygder. Det är för dig jag skriver, det vill jag att du ska veta.

Kanske tycker du att det varit lite skumpigt att åka med på vår resa de sista månaderna? Tack för att du hållit ut genom en turbulent tid, vi jobbar alla allt vad vi kan för att det ska bekvämare att åka med på AT-tåget framöver. Och jag personligen hoppas kunna bjuda dig på nya utsikter genom det fönster mot omvärlden som en tidning är, oavsett om den kommer på papper eller elektroniskt. Kanske kan jag ge dig en och annan insikt också om jag lyckas väl med mitt uppdrag att förmedla vad som händer i vår gemensamma omgivning.

På fredag är det vårdagjämningen och då tippar vår del av klotet över in i sommarhalvåret. Ljuset kommer bokstavligt talat att dominera över mörkret varje dag fram till höstdagjämningen. Detta samtidigt som vi har ett mörkt moln i form av coronaviruset över oss. Jag hoppas att ljusdominansen så småningom ska gälla bildligt talat också och att vårt samhälle rider ut denna påfrestning.

Har du koll på almanackan? På fredag är det vårdagjämningen och då tippar vår del av klotet över in i sommarhalvåret. Ljuset kommer bokstavligt talat att dominera över mörkret varje dag fram till höstdagjämningen. Detta samtidigt som vi har ett mörkt moln i form av coronaviruset över oss. Jag hoppas att ljusdominansen så småningom ska gälla bildligt talat också och att vårt samhälle rider ut denna påfrestning. Här har vi alla en chans att hjälpa till genom att tvätta händerna noga, skydda de äldsta i samhället från smitta och i övrigt följa uppmaningarna från Folkhälsomyndigheten.

Ja, förlåt att jag har trängt mig på så här i din vardag, kära läsare. Vår lilla pratstund blev som vanligt en monolog från min sida. Men vill du förmedla något till mig så är det bara att höra av sig. Min e-postadress ser du högst upp i spalten.