Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öppna frågor till politikerna om Vårgårdakontakten

Med utgångspunkt från AT:s artikel om att kommunen tar bort stöd till Vårgårdakontakten på grund av att Alf Wallmark uttryckt åsikter som är mot Vårgårdas värdegrund så har jag några frågor.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Första är vad mer specifikt är så emot värdegrunden att det befogar att hjälporganisationen ska få indraget stöd?

Utifrån artikeln nämns tre åsikter. Får man inte vara för att tillåta fysisk bestraffning av barn och/eller får man inte vara emot att barnet ska tillåtas slitas i stycken tidigare i livet? Eller är det kritik mot Pride och i så fall vad får man kritisera under prideflaggan om något? Eller saknades den verkliga anledningen i artikeln?

Hur ses dom för demokratin fundamentala och därför grundlagsskyddade rättigheterna som yttrandefrihet, mötesfriheten och religionsfrihet i Vårgårdas värdegrund? Hur ställer sig dom olika lokala politikerna till beslutet?

Det är säkrast att förklara att jag inte är ute efter att varken försvara eller gå emot någon av Alfs tre åsikter och att min tillspetsning av språket i abortfrågan främst är för att belysa hur den kan relateras till frågan om barnaga och att man kan se frågor på olika sätt. Det är kanske även den frågan som tydligast brukar spetsas till åt andra hållet.

Det jag vill lyfta är att det är viktigt för ett fritt samhälle att inte urholka åsiktsfriheten och att det är bra att som väljare veta hur politikerna står i frågan.

Klaustrofobisk i åsiktskorridoren