Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Hallberg
Bild: Johan Hallberg

”Argumenten räcker inte om man vill låta hälsan gå först”

Svenska Kyrkan är tveksam till att följa Folkhälsomyndighetens krav på vaccinpass vid samlingar på över 100 personer. Att släppa in ovaccinerade personer stämmer för mig inte in på en institution, som står för trygghet och tro medmänniskors ansvar för varandra.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Argumenten räcker inte om man vill låta hälsan gå först. Religionsfriheten är hotad, sägs det. Vill kyrkan i stället hävda ovaccinerades frihet att smitta ner andra? Vaktmästare skall inte behöva stoppa ovaccinerade. Det är en uppgift för Gud, hävdar en motståndare. Hur skall det gå till? Att utöva en tro är inget man bara gör ensam hemma, utan det är viktigt att kunna samlas i gemenskap i kyrkan. Jovisst, men den gemenskapen är samtidigt en riskmiljö.

Som kyrkligt aktiv är jag besviken på att kyrkan ställer sig utanför samhällsgemenskapen och vad som är bäst för flertalet och i första hand slår vakt om sin egen värld utan hänsyn till att pandemin kan leda till sjukdom och död.

Rolf Hedberg