Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att använda bibeln mot homosexuella är fult

”Den som är fri från skuld kastar första stenen var Jesus ord”. Att använda bibeln som ett vapen mot homosexuella är så fult.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Bibeln talar inte om kärlek mellan två samkönade, detta nämns inte ens. Bibeln fördömer prostitution och sexuellt utnyttjande mot människor som begicks mot människor av samma kön på den tiden. Att hävda att Bibeln talar om homosexualitet är lögn. Det nämns inte ens. Sexuellt utnyttjande och prostitution är helt olika saker.

När andra som angripit homosexuella och använt bibeln som vapen har fått frågan om de kan hänvisa till var i bibeln det står att kärlek mellan samkönade är fel och fult, så kan de inte hänvisa till texter om sex mellan två män eller sex mellan två kvinnor.

Man kan inte ens jämföra det som människorna utsattes i Bibeln med människor som lever ihop idag i kärlek, ömsesidigt respekt till varandra. Bibeln är tydlig att fördömandet handlar om det sexuella som människorna utsattes för. Bibeln är även väldigt tydlig med att alla människor skapades av Gud. Att ens ifrågasätta om Gud älskar alla människor är att sätta sig över Gud.

Vi lever i en tid då skilsmässa kan bero på många saker. Gud förlåter människor och ger dom en andra chans. Man ska inte vara så snabb att döma en människa som gjort något man anser är fel. Att Pingstkyrkan kan anställa frånskilda män som kvinnor visar på förlåtelse. Det är större än dömandet.

Att Pingstkyrkan öppnar en dörr för homosexuella att bli medlemmar är det Jesus gjorde när han åt måltidsgemenskap med de utstötta, de mobbade, de prostituerade, kriminella, äktenskapsbryterskor. Han satte dem vid samma bord och visade dem kärlek. Bibeln är inte svart och vit, man måste läsa mer än bara en text för att få den röda tråden.

Också troende och bibelläsare