Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Kerstin Brandqvist Aspenstedt

Belöna IVA-personalen

Jag pratade i dag med min vän som jobbar som IVA-läkare i Borås. Jag förvånas och förfasas över deras situation nu i Coronakrisen. Hon jobbar mer och under tuffare omständigheter, men får ingen extra ersättning för det.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Hon är i beredskap när hon är ledig, och borde återhämta sig, och får då 20 kr/timmen i ersättning. Dessutom kommer hon förmodligen inte få semester i sommar och har inte ens rätt att säga upp sig om hon skulle vilja det. Hon och hennes kollegor är fast i en situation som de inte kan påverka alls.

Hon uttrycker att hon skulle behöva någon slags morot att jobba emot och framför allt tycker hon att sköterskorna behöver belöning för sitt slitiga arbete.

Vad jag förstår är det politikerna i Västra Götalands Regionen som styr att man inte går upp i krisavtal. Det kanske till och med räcker med en mindre kompensation för att de ska känna att deras hårda arbete uppskattas. Hur ska de orka i detta höga tempo utan att veta hur länge de måste jobba under dessa omständigheter?

I sociala medier lyfts och hyllas vårdpersonalen men från politikernas håll görs ingenting. Applåder från allmänheten är ju jättefint och rörande men det räcker inte i längden!

Jennie