Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det sker också satsningar utanför Vårgårda småstad!

Svar till Ove Josefsson och Frågande, som mycket riktigt påpekar så blev det så att de satsningar jag tog upp i mitt svar bara handlade om satsningar i småstaden Vårgårda.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Eftersom mitt svar skulle bli långt som det redan var, så valde jag ut några satsningar som Alliansen gör och gjorde då misstaget att inte ta med det som är på gång utanför småstaden.

I Alliansens budget som är antagen för 2022-24 finns det med ombyggnad av köken i Nårunga, Asklanda och Hol samt ny förskoleavdelning i Hol. Planering pågår för renovering av skolan i Nårunga (Budgeten sträcker sig bara över 3 år och detta är något längre bort, cirka 4-5 år) och planering pågår också för VA-anläggningar i Horla och Hol.

Vi följer också noga hur det går med bostadsbyggandet i Hol, för det kan betyda att skolan och förskolan kan behöva byggas ut ännu mer. Beslut är fattat för byggnation av cykelväg i Östadkulle, och där ligger bollen nu hos Trafikverket att upphandla och utföra.

De senaste åren har vi byggt tre avdelningar förskola i Nårunga, ny idrottshall i Hol och ny matsal med tillagningskök i Lena, bara för att nämna några satsningar utanför småstaden Vårgårda.

Fler satsningar kan behöva göras på olika delar av kommunen för det byggs ungefär 25 bostäder på landsbygden varje år vilket tyder på att vi har en i högsta grad levande landsbygd i kommunen.

Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordf. Vårgårda