Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alingsås, E20 Bild: Filip Landqvist
Alingsås, E20 Bild: Filip Landqvist

E20-gruppen har under flera år informerat politiker och allmänhet

Replik till Bolennart, AT 27/6.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

För din information så har E20-gruppen har under flera år informerat politiker och allmänhet om vårt förslag till dragning av E20 sydost om tätorten.

E20-gruppen har våren 2018 föredragit och skriftligt överlämnat vårt förslag till Kommunalråden Daniel Filipsson och Simon Waern och kommunens ansvariga tjänstemän. Vårt förslag har dock inte föranlett kommunstyrelsens arbetsutskott att diskutera/utreda en dragning av E20 sydost om centrum .

E20-gruppen har därutöver vid flera tillfällen haft tillfälle att träffa företrädare för olika politiska partier. De anser att vårt förslag är mycket intressant och bör utredas.

Du tar upp farhågan om hur förslaget med naturreservat Ekåsaryd påverkar vårt förslag.

Miljöskyddsnämnden har den 9 juni skickat sin utredning till kommunstyrelsen för beslut. Av utredningen framgår inte gränser för naturreservatet vilket gör att vi inte med säkerhet kan säga om det berör vårt förslag.

Under rubriken ”Alingsås en sammanhållen stad utan Europaväg genom centrum” kommer E20-gruppen under augusti att starta en informationskampanj för att åstadkomma en namninsamling i syfte att påvisa att en majoritet av alingsåsare vill ha en sammanhållen stad som inte delas av en Europaväg.

Om du vill få information om vår informationskampanj är du välkommen kontakta E20-gruppen.

För E20-gruppen

Lennart Carlsson

Stefan Båge

LÄS MER: Vart tog debatten om E20 vägen?