Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Ett fall för Centern”

Ett tungt ansvar vilar nu på styrelse och ordförande i Alingsås Centern, på grund av den process som ledde fram till valet av den högsta företrädaren för Centerpartiet i Alingsås.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Ett val anordnades digitalt där ett 25-tal medlemmar deltog (Centern har ca 170 medlemmar i kommunen).

Nu har man en rejäl uppförsbacke att klara av inför valet nästa höst, de 3 400 Alingsåsare som röstade på Centern 2018 som angav via personröster hur man ville ha Centerns representation, har skickats upp på läktaren.

Susanna Nerell erhöll i valet 2018, 197 personröster varav 153 i Bjärkedelen. Annika Qarlsson erhöll i valet 2018, 69 personröster varav 49 i Bjärkedelen. För mig och många andra som kontaktat mig är det en gåta att kretsstyrelsen och dess ordförande inte valde att förespråka den med flest personröster, då Karl-Johan Karlsson kastade in handduken. Då hade alla kandidater kunnat mötas och vägas i valet av placeringar på kommunfullmäktigelistan inför valet 2022.

Valet av Annika Qarlsson som är riksdagsledamot, vice ordförande i statens EU-nämnd, plus diverse andra uppdrag, skall nu ta säte i kommunstyrelsen och installera sig som gruppledare i kommunfullmäktige i Alingsås. Det är lätt att inser hur omöjlig denna uppdragskombination är i praktiken, dessutom sitter AQ i Centerns partistyrelse och som styrelseledamot i AHK. Det senare kan betraktas som ett jäv, vilket gör att man inte kan deltaga i beslut rörande stöd till idrottsföreningar etc i kommunen.

Är det inte i själva verket så att valet i Alingsåskretsen blev som det blev när Annika Qarlsson fick lämna riksdagen och behövde en ny plattform för att bli omvald i Centerns partistyrelse vid årets stämma?

Någon borde ha viskat på triumfvagnen bakom kretsens ordförande och Annika Qarlsson, ”visa omdöme och skada inte Centerpartiet”.

Nu är det hög tid att få till ett fungerande Centerparti i kommunen, utan personkult, och skapa förutsättningar för de få medlemmar som finns kvar i Centerpartiet att påverka partiets politik i Alingsås kommun.

Bo Dockered, Alingsås, fortfarande medlem i Centerpartiet