Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Mikael Svensson

Första maj-parollen för S, Ett starkare samhälle ger trygghet

Det är en prövningarnas tid för vårt land. Den pågående pandemin testar vårt samhälle på alla tänkbara sätt: vår beredskap, vår ekonomi och vår välfärd.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

LÄS MER: Vänsterns 1 maj flyttas från Åmanska parken till Facebook

LÄS MER: Digitalt 1 maj-firande i Alingsås

Men allra viktigast att belysa på 1 maj, arbetarrörelsens dag, är de människor som står längst fram i försvarslinjen. De som varje dag sliter och arbetar mycket hårt. Vi talar givetvis om den fantastiska personalen i vården, i skolan och inom omsorgen, om transportarbetarna och butiksbiträdena. Alla de som gör att samhället fungerar också i en tuff tid. Ni som kämpat våren 2020 – då ett virus skakar vårt samhälle i grunden - tack för er insats för era medmänniskor, tack för er insats för Sverige och för Alingsås!

Den här tiden har belyst vikten av att ha ett starkt samhälle, byggt på gemenskap och solidaritet.

Att sjukvården fungerar. Att våra myndigheter är på tårna. Att samhällets samtliga system levererar.

För även om krisen i första hand är en fråga om människors liv och hälsa så sträcker sig konsekvenserna längre än så. Det handlar också om vilket stöd som finns till den som blir sjuk, förlorar jobbet eller på andra sätt drabbas av det som nu sker.
 Tryggheten på arbetsmarknad måste fungera – inte bara i goda tider – utan också i kris, i väntan på att krisen är över och hjulen börjar snurra igen. Den svenska modellen är viktigare än någonsin. Och den är vi Socialdemokrater stolta över!

Flera omfattande krispaket till företag, löntagare och kommunsektorn har lagts fram. A-kassan har förbättrats och möjligheterna till utbildning och omställning har blivit fler. Det är tack vare att partipolitik kan läggas åt sidan och fokus läggs på att tillsammans ta oss ur den här krisen.

Tillsammans blir vi starkare!

För Socialdemokraterna i Alingsås,

Anton César, Ordförande Alingsås arbetarekommun

Simon Waern, kommunalråd i opposition

..