Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Signaturen ”Idrottsintresserad” undrar om AT gör skillnad på dam- och herridrott. Nej, är svaret från AT-sporten. Det finns förklaringar till helgens prioriteringar. Bild: Jörgen Björme
Signaturen ”Idrottsintresserad” undrar om AT gör skillnad på dam- och herridrott. Nej, är svaret från AT-sporten. Det finns förklaringar till helgens prioriteringar. Bild: Jörgen Björme

Gör AT skillnad på herr- och damidrott?

Är det fortfarande skillnad mellan damidrott och herridrott när det gäller Alingsås Tidnings bevakning?
Hej Idrottsintresserad,

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

I lördags den 30 april gick tre matcher av stapeln för de läsare som är idrottsintresserade: AIF mot Gerdsken, AHK mot Baia Mare samt Alingsås FC mot Uppsala.

Hur rapporterade Alingsås Tidning detta? Jo, ca. två timmer efter det att herrarna hade spelat fotboll/handboll rapporterades detta på er hemsida. Alltså samma dag som dessa matcher ägde rum. När det gällde Alingsås FC match mot Uppsala fick man dock vänta ytterligare ett dygn innan ni skrev något om detta. Varför?

Idrottsintresserad

Svar direkt från AT-sporten

Vi gör självklart inte skillnad mellan damer och herrar på AT-sporten. Anledningen till helgens bevakning var enkel. Vi live-sände först derbyt mellan Gerdsken och AIF, den matchen var inte ”färdigarbetad” (färdigsänd, undanpackad utrustning samt skriven text) förrän kvart i fyra, alltså missade vi hela första halvlek av AFC.

Vi gjorde därmed den redaktionella bedömningen att det var bättre att lägga resurserna denna lördagseftermiddag på AHK, då det kunde varit lagets sista match för säsongen, vilket det sedermera också blev. Vi hade såklart gärna varit på plats på alla tre matcher, men det var omöjligt den här gången då vi bara har en journalist i tjänst på helgen.

Vi satsar mycket på vår livesända idrott men har tyvärr inte rättigheterna att sända Elitettan. Till helgens toppmöte mot Växjö är vi dock självklart på plats och dessutom chattar vi live med våra läsare!

Marcus Löfström, Sportreporter