Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naturskyddsföreningen hoppas att kommunens politiker tar lärdom från Lövekulle ängar, när de arbetar fram förslag till ett nytt planprogram för Mjörnstranden. Bild: Filippa Eckert
Naturskyddsföreningen hoppas att kommunens politiker tar lärdom från Lövekulle ängar, när de arbetar fram förslag till ett nytt planprogram för Mjörnstranden. Bild: Filippa Eckert

Glädjande besked för Lövekulle ängar

Den senaste tiden har många gjort sin röst hörd i frågan om Mjörnstranden och den eventuella exploateringen av Lövekulle ängar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Frågan om ängarna har väckt stort engagemang hos medborgare i kommunen; flertalet insändare har skickats in till Alingsås Tidning och lokala grupper för bevarandet av området har skapats.

Som förening tycker vi att detta stora engagemang är glädjande, då det visar på att många människor i Alingsås tycker att värdefull natur är viktig att bevara. Förra veckan kom ett uttalade från kommunalrådet Daniel Filipsson (M) gällande planprogrammet för Mjörnstranden. Filipsson förklarade att kommunen i nuläget inte kommer att gå vidare med planerna i området. Beskedet innebär bland annat att Lövekulle ängar bevaras, vilket Naturskyddsföreningen Alingsås ser som ett positivt besked.

Bevarandet av ängarna är oerhört viktigt för den biologiska mångfalden, men även för att området länge varit ett värdefullt rekreationsområde för många alingsåsare. Även om det i dagsläget inte verkar bli någon exploatering av ängarna, kommer kommunen i höst att lägga fram ett förslag på ett nytt planprogram för Mjörnstranden.

Naturskyddsföreningen kommer att följa upp detta för att viktiga naturvärden inte ska gå förlorade, men vi ser positivt på att det finns tankar om att göra området mer attraktivt för alla alingsåsare. Vi hoppas nu att kommunens politiker tar med sig denna lärdom - att det finns ett stort intresse hos alingsåsarna för att naturvärden ska bevaras.

Naturskyddsföreningen Alingsås