Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Helen Persgren (MP) om kostnaderna för Vårgårda musikskola

Här kommer ett svar på Ingamaj Wallertz Olsson (M) anklagelse om att jag är osaklig.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

LÄS MER: Kommentarer till Helen Persgrens (MP) påståenden om musikskolan i Kulturen

LÄS MER: Wallertz Olsson (M): Flytta musikskolan till Kulturen

Kostnaden för att komplettera biblioteket med en lokal för musikskolan har jag fått av fastighetschef Susanna Andersson i januari i år. Hon skriver följande: ”Här kommer senaste framtagna förslaget till musikskola vid biblioteket. Vi har gjort en grov beräkning som hamnade på 22 miljoner.”

Detta mail vidarebefordrade jag till representanter för alla partier i Vårgårda. Alliansen i Vårgårda har haft ungefär fem år på sig att få fram en lokal till musikskolan. Lindbladskolan är byggd och ersätter Vårbergs och Kesbergs skolor. Musikskolan är fortfarande kvar i gamla Kesbergskolan.

Onsdag 29/4 ligger ett förslag till kommunstyrelsen att fortsatt utreda musikskolans framtida lokalisering. Är inte detta ett misslyckande för alliansen?

Musikskolan har funnits i Vårgårda i 63 år. Det är en fantastiskt bra och viktigt verksamhet med professionella musiker som Vårgårda kommun borde värna om,samt ta sitt arbetsmiljöansvar för.

”Intresset för Musikskolan är stort och kön kommer att vara lång när höstterminen startar”, enligt Musikskolans chef Erik Larsson i AT 190626. Eller vill alliansen lägga ner Vårgårda kommunala musikskola?

Helen Persgren (MP)

LÄS MER: (V) i Vårgårda vill bygga en musik/kulturskola

LÄS MER: Lärarna vill ha svar om musikskolan