Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Helena Balte, ibland blir det missuppfattningar

Folk lägger in sina egna tolkningar i det som sägs och skrivs. I intervjun i AT den 16 maj säger du att du så klart inte tror att pedagogerna i dina förskolor ljuger. Men om vi läser mellan raderna så tror du inte heller på dem.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

I artikeln kan vi läsa att en förskollärare uppger att kommunens budskap tidigare varit att inte följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om karantän i hemmet vid symptom av Covid-19. I stället har vårdnadshavare med symptom blivit ombedda att lämna sina friska barn till förskolan utomhus där det ska finnas en mottagande pedagog.

Förskolläraren som AT talat med är inte den enda som har fått informationen om att det ska underlättas för vårdnadshavare att bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av pandemin i vårt land. Flera pedagoger i Alingsås Kommunuppror samt Förskoleupproret Alingsås vittnar om samma sak.

De har fått tydlig information från sina rektorer som absolut inte går att missuppfatta. Är det då de enskilda rektorerna som missuppfattat informationen de fått från dig? Hur kan så många rektorer i så många olika rektorsområden säga samma sak till sina pedagoger? Att symptombärande vårdnadshavare är välkomna in på förskolans område, bara de inte kliver in i lokalerna.

Vi kan vara överens om att ett förtydligande var på sin plats om hur kommunen ställer sig till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det har du helt rätt i. Men att skylla på att pedagogerna har missuppfattat de riktlinjer som du och rektorerna gett dem är att skjuta ifrån sig allt ansvar. Det är inte läge att peka finger nu.

Gör om och gör rätt. Be dina pedagoger om ursäkt för den missvisande informationen du gett dem. Ge dem istället ditt stöd. Det är de värda. De sliter som djur där ute.

Förskoleupproret Alingsås och Alingsås Kommunuppror