Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Herrljunga fungerar bättre tack vare Gunnar Andersson (M)

Under de senaste fyra åren har vi haft ett borgerligt majoritetsstyre i kommunen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Utan att vara någon "fan" av denna allians, så måste jag erkänna att kommunen fungerat bättre än på många år. Äran för detta tycker jag kan tillskrivas i första hand kommunalrådet Gunnar Andersson (M). En person som har förmågan att kunna lyssna och diskutera med vanligt folk samt att få saker gjorda. Det är väl inget vi varit bortskämda med i kommunen tidigare.

Nu stormar det i sandlådan, ett ultimatum från Centerpartiet om vem som ska ha kommunalrådsposten. En hänvisning är vem som fick flest "kryss" på valsedeln. Man kan undra om dels varför kryssa den som redan står överst på listan, tanken är väl att det ska gå att "kryssa" upp kandidater som står långt ner? Om alla centerpartister kryssar nr. 1, vad betyder det? Det är väl en intern popularitetsyttring. Det låter litet som om de jämför med vem som fått flest "likes" på Facebook.

Att först ställa detta konstiga krav på kommunalrådsposten och sedan vara villiga att liera sig med andra sidan utan att få den eftertraktade kommunalrådsposten.

Ja, det verkar ganska underligt. Liberalerna, ja där har väl alltid vimplarna blåst åt olika håll! Först lämnar de samarbetet med S, för att sedan tillsammans med centern komma tillbaka? Vet de vad de vill?

Till slut, hur många centerpartister hade väntat sig en koalition med S i Herrljunga? Det är väl bara att hoppas att några i centern kommer till sans och förstår vad de håller på med. Vi är många som inte förstår varför det ska vändas upp och ner på kommunen en gång till.

Besviken väljare

LÄS OCKSÅ: Vilken formidabel dikeskörning av M och KD i Herrljunga

LÄS OCKSÅ: C i Herrljunga, ett kappvändarparti

LÄS OCKSÅ: Herrljunga fullmäktige - en grabbklubb?