Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget barn i Alingsås ska ha sommarlov utan god glass

Vissa barn kan köpa glass på sommaren nästan varje dag. Andra barn kan aldrig kan köpa glass eller följa med kompisar på roliga grejer som kostar pengar på sommarlovet.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Familjers ekonomiska situation påverkar i väldigt hög grad hur barns sommarlov blir. Särskilt nu under Coronakrisen med högre arbetslöshet och ekonomisk osäkerhet är många alingsåsares ekonomi mer osäker än någonsin.

Därför startade Vänsterpartiet Alingsås i juni 2020 Sommarglassfonden.

Syftet är enkelt: Ge fler barn glass på sitt sommarlov tillsammans med kompisar. Det gjorde vi under förra året och med glädje stor glädje gör vi det även nu 2021. I år vill vi dela ut fler glassar än förra året.

Vi vill skapa ett samhälle där alla barn får fantastiska och minnesvärda sommarlov. Storleken på föräldrars plånböcker ska inte avgöra om barn får bra eller dåliga sommarlov. Tyvärr spelar föräldrars ekonomiska situation idag mer roll än någonsin när det kommer till barns sociala tillvaro och möjligheter. Allt mer i samhället görs om till köp och sälj som stänger ute många familjer från att kunna delta. Vi vet hur det känns att vara det barnet som gick ett helt sommarlov och knappt lämnade lägenheten för att ens föräldrar var tvungna att jobba hela sommaren. Vi vet hur det känns att behöva säga nej till sina barn att följa med kompisar för att köpa glass eller pizza. Att leva på marginalen ekonomiskt är tufft och påfrestande för familjer. Det vill vi förändra.

Vi vill att alla barn ska få ett bra liv. Därför måste vi få mer vänsterpolitik i Alingsås. Det kämpar vi för varje dag, men vi kommer också kämpa för att inget barn i Alingsås ska få ett sommarlov utan att äta en god glass tillsammans med sina vänner.

Vänsterpartiet Alingsås Styrelse