Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inte korrekt att Ringhals 1 o 2 klarat 20 år till

I Alingsås Tidning den 13 sep. skriver signaturen Ringhals 2 att reaktorerna Ringhals 1 och 2 skulle lätt klarat 20 år till sedan man renoverat dem för 15 miljarder.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Detta är inte korrekt. Det var nämligen som så, att för bland annat Ringhals 2 skulle fått fortsatt driftstillstånd var man tvungna att frilägga bottenplåten på den läckande reaktorn.

Detta var en mycket dyr operation och bedömdes förutom kostnadsmässigt vara i stort sett omöjligt. Uppgiften har bekräftats av bland annat Ringhals själva och det går utmärkt för den som inte tror på uppgiften att skicka e-post och fråga källan direkt.

I detta fall Vattenfalls informationsavdelning. Gör det! Så glöm uppgiften att det bara var att köra vidare. Vi tycker att signaturen Ringhals 2 skulle vara försiktig med att utpeka andra som lögnare, när man själv inte håller sig till sanningen.

Helen Persgen MP

Ingemar Basth MP

LÄS OCKSÅ: Kärnkraft är inte en stabil elleverantör

LÄS OCKSÅ: Kärnkraft är varken svart eller vitt, det är grått

LÄS OCKSÅ: Ringhals 1 och 2 hade klarat 20 år till!