Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jan Jonsson fabulerar som vanligt

Som vanligt fabulerar Jan Jonsson fritt i sina påståenden. Denna gång vill han pådyvla E 20 gruppen åsikter som inte är sanna.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Här nedan några tillrättaläggande

1. Jag kan orientera Jan om att jag under 46 år flitigt använt Hjortmarka som träningsplats för Vasaloppet, Lidingöloppet, Göteborgsvarvet och på senare år för skogspromenader och svampplockning. Jag skulle aldrig komma på idén att inkräkta på Hjortmarkas område. Vårt förslag på dragning sker i den 400 KV kraftledningsgata som passerar på andra sidan Kroksjön.

2. E 20 gruppen tycker inte att det är en bra lösning med en motorväg rakt genom Alingsås centrum. Dessutom medgav avgående infrastrukturministern vid sitt besök i Alingsås att det inte var en bra idé att dra en motorväg genom Alingsås centrum.

3. E 20 gruppen består inte av som Jan uttrycker det ett antal verklighetsfrämmande män utan äldre män som tillsammans har en bred erfarenhet av samhällsutveckling i både Alingsås, övriga Sverige samt från ett flertal länder både inom och utom Europa. Vi sex äldre män som sedan 2017 utan egenintresse arbetat med att försöka övertyga Alingsås politiker om att flytta E 20 utanför tätorten är ett bra förslag. I dag har vi en lista på 485 Alingsåsare som tycker att vårt förslag är en bra idé varav 45 procent är kvinnor. Medborgardialogen som Alingsås kommun genomfört under gångna året redovisar dessutom att ungefär hälften av Alingsåsarna tycker att E 20 skall flyttas utanför stadskärnan.

4. Riksdagsbeslutet om Sveriges infrastrukturplanen 2022—2033 innehöll inte några beslut om åtgärder på E 20 genom Alingsås. Det innebär att E 20 utanför Alingsås och två nya spår på Västra Stambanan mellan Göteborg och Alingsås inte kommer att prövas förrän vid nästa revidering av infrastrukturplanen. Därför kommer E 20 gruppen nu att avsluta arbetet med opinionsbildning och vi överlämnar vårt förslag till Alingsås politiker som underlag när frågan åter blir aktuell i framtiden.

Lennart Carlsson Medlem i E 20 gruppen i Alingsås

LÄS OCKSÅ: Fortsätt njuta av Hjortmarka