Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mjörnstranden ska betraktas som den pärla den är och utvecklas till något som vi alla kan vara stolta över även framöver, skriver insändarskribenterna. Bild: Filip Landqvist
Mjörnstranden ska betraktas som den pärla den är och utvecklas till något som vi alla kan vara stolta över även framöver, skriver insändarskribenterna. Bild: Filip Landqvist

KD arbetar för en varsam utveckling av Mjörnstranden

Vi kristdemokrater i Alingsås kommun har sedan länge engagerat oss i utveckling av Mjörnstranden. Frågan aktualiserades på nytt i AT den 15 april så vi klargör gärna hur vi vill utveckla området.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

När frågan tidigare varit uppe har vi betonat att Mjörnstrandens utveckling är en fråga som angår alla alingsåsare. Den inställningen har vi fortfarande. Flera föreningar är idag aktiva i området och det finns också badstränder, idrottsplats, båthamn och camping som används av såväl besökande som alingsåsare.

Därför måste tillgängligheten för allmänheten bevaras. Det kräver ett stort mått av varsamhet. Det är stor skillnad på att utveckla ett område mot att exploatera detsamma. Vi säger absolut inte nej till bostäder i området, tvärtom men det ska ske i en omfattning som inte äventyrar områdets unika kvalitéer.

Det är viktigt att området präglas av öppna ytor även framöver. Möjligheten till att utöva idrottsaktiviteter och att röra sig i området måste bibehållas utan att besökare upplever att de inkräktar på privat mark i strandlinjens närhet.

Mjörnstranden ska betraktas som den pärla den är och utvecklas till något som vi alla kan vara stolta över även framöver.

Kristdemokraterna i Alingsås