Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Philip Mauritzson

Kommentarer till Helen Persgrens (MP) påståenden om musikskolan i Kulturen

Ingamaj Wallertz Olsson (M) bemöter det Helen Persgrens (MP) sagt i AT:s artikel (21 april) om musikskolan i Vårgårda. Hon anser att Persgrens påståenden är osakliga.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

LÄS MER: Lärarna vill ha svar om musikskolan

LÄS MER: Osäker framtid för musikskolan i Vårgårda

Jag konstaterar att de beräkningar och det arkitektförslag som inledningsvis låg på bordet som beskrev en ny musikskola var tänkt på en plats där planförhållande inte tillät. Dessutom landade kostnaderna på ca 30 miljoner kronor.

Därefter beslutades i kommunstyrelsen att en tillsvidare lösning skulle identifieras i avvaktan på en långsiktig lösning. Detta presenterades för och beslöts under hösten av kommunstyrelsen. Då beräknades att den tillfälliga lösningen i Gullhögskolan skulle kosta totalt ca 10 miljoner. I den summan finansierades också iordningställande av 2 NO-salar för Gullhögskolans behov.

LÄS MER: Wallertz Olsson (M): Flytta musikskolan till Kulturen

LÄS MER: Frågetecken om musikskola i Kulturen

Upprördheten blev stor. Lärarna på Gullhögen hävdar med bestämdhet att det på sin höjd kan finnas ett sådant överutrymme fram till 2024 - inte 2028 som var arbetshypotesen. Då ifrågasattes investeringen, mycket pengar för kort tid.

Samtidigt har Vårgårda kommuns samlade underhållsbehov för befintliga fastigheter klarlagts. Nu gavs uppdrag att låta Lokalförsörjningsenheten granska alla tänkbara alternativ. OK sa jag "bara ni låter mig inledningsvis ställa alla besvärliga frågor".

Om Musikskolan inte behöver ljudisolerade lokaler utan enbart expedition utanför Kulturen är det en lättare fråga att lösa.

Planförhållanden och gamla bygglov bör granskas i tidigt skede.

Ingamaj Wallertz Olsson (M), ordförande i utskottet lärande och omsorg