Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politiker – rösta igenom garantitillägget för pensionärer!

Förslaget om ett garantitillägg ligger på riksdagens bord.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Enligt en ny SIFO-undersökning säger nästan 8 av 10 svenskar ja till reformen som ger pensionärer med orimligt låga pensioner ett välbehövligt tillskott på i genomsnitt 750 kronor i månaden. SKPF Pensionärerna uppmanar Västra Götalands läns riksdagspolitiker att lyssna på sina väljare och rösta ja till garantitillägget för dagens pensionärer.

Förslaget bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Tillägget kommer betalas ut redan i augusti månad.

Flera av oppositionspartierna har tyvärr inte gett besked om hur de ställer sig till garantitillägget, samtidigt som en majoritet av väljarna stödjer förslaget. Exempelvis är 7 av 10 av Moderaternas och Kristdemokraternas väljare positivt inställda till garantitillägget, enligt undersökningen som beställts av SKPF Pensionärerna, Tantpatrullen, Sveriges Kvinnolobby och PRO.

Pensionssystemet måste ses över och göras långsiktigt hållbart. Men dagens pensionärer har varken tid eller råd att vänta på utfallet av en större pensionsreform. I det nödläge som vi nu befinner oss så måste garantitillägget röstas igenom.

Det är inte värdigt att Sverige ska vara det nordiska land där högst andel kvinnor över 65 år har så låg inkomst att hon riskerar fattigdom. Så snälla! Säg ja till garantitillägget! Tillskottet skulle innebära en stor lättnad för alla kvinnor som nu behöver vända på varenda krona.

Liza di Paolo-Sandberg, ordförande SKPF Pensionärerna

Styrelsen i SKPF Avdelning 53, Alingsås