Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Satsningar på äldreomsorgen i budgeten

Vår välfärd är en grundsten i det samhälle som vi tillsammans har skapat och det är i vårt gemensamma som vi nu behöver investera.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Coronakrisen har påverkat många människors liv, hälsa och ekonomi, men också slagit brett mot hela samhället. Under våren gjorde svensk sjukvård och omsorg enorma insatser för att rädda liv och lindra smärta.

Snart lägger regeringen och samarbetspartierna fram sin budget på riksdagens bord. För Miljöpartiet har en av prioriteringarna varit att ge välfärden i hela Sverige de medel som behövs för att den som behöver ta del av vård och omsorg alltid ska kunna göra det. Sveriges kommuner och regioner kommer att tilldelas tio miljarder extra för detta. Dessutom kommer en historisk satsning på äldreomsorgen och pengar till regionerna för att kunna ge den vård som skjutits upp under coronapandemin.

Sveriges äldre förtjänar en trygg ålderdom. Genom satsningarna i höstbudgeten ser vi nu till att svensk äldreomsorg får bättre förutsättningar att både ge en god och trygg ålderdom för våra äldre, och fler kollegor och bättre villkor till dem som arbetar i den.

Även svensk sjukvård gjort ovärderliga insatser under pandemin. Pandemin har dock inneburit att mycket planerad vård har fått skjutas på framtiden. Med satsningarna i regeringens höstbudget finns nu pengar för det ökade vårdbehovet.

Även Alingsås kommun står för nya utmaningar och förutsättningar som har kommit i pandemins spår. En våra viktigaste uppgifter nu är att säkra välfärden för alla som bor här. Det ger regeringens besked förutsättningar för; Alingsås kommer att tilldelas 25,3 miljoner kronor till vår kommunala äldreomsorg och Västra Götaland får över en miljard kronor för att säkra tillgången till vård.

Det här är pengar som kommer göra skillnad. Välfärden ska finnas när du behöver den!

Karolina Skog (MP), ekonomiskpolitisk talesperson

Janine Alm Ericson (MP), jämställdhetspolitisk talesperson

Anna Hansson (MP), gruppledare MP Alingsås