Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stadsplan för Alingsås kommande 50 år!

Enligt våra kommunalråd skall kommunfullmäktige i Alingsås under våren 2022 fatta beslut om hur staden skall utvecklas under kommande 50 åren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Utdrag ur artikel i AT 17 april 2021 här nedan:

Ny stadsplan – bibeln för Alingsås, Alingsås kommunen ska peka ut lämplig placering av E20, nya järnvägsspår och hur Alingsås ska värnas och växa. Allt i en och samma plan. Politikerna i kommunstyrelsen ska diskutera frågan och allmänheten involveras i dialog under hösten, innan stadsplanen slutligen landar hos kommunfullmäktige. Tanken är att fullmäktige ska fastställa planen nästa vår, 2022.

Enligt kommunalråden skall stadsplanen även peka ut lämplig placering av E 20 och nya järnvägsspår. Opinionen i Alingsås har under överskådlig tid varit delad i frågan och kan förmodligen inte lösas på annat sätt än att Alingsåsarna i en medborgardialog får ta ställning till vilket alternativ som skall beslutas

För att fullmäktige skall kunna besluta om lämplig lokalisering av E 20 och järnvägsspår krävs att det finns en klar majoritet bland Alingsåsarna för vilket alternativ flest förordar. Höstens utlovade medborgardialog är ett lämpligt tillfälle att ställa frågan till Alingsåsarna.

De två alternativ som finns är:

1. Bibehåll E 20 i nuvarande sträckning och bygg två nya spår i en tunnel under Stadsskogen eller en tunnel under Hjortmarka.

2. Flytta E 20 till 400 KV kraftledningsgatan som gå från Hästeryd till Bälinge och bygg två nya spår i samma sträckning som ett väg/järnvägsprojekt.

E 20 gruppen