Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
CYKELCYKLAR MOT ENKELRIKTAT GÅNGBANA TROTTOAR Bild: Tommy Feldth

Stoppa ofoget med cykling på trottoarerna

Hur allvarliga olyckor måste ske innan ansvariga, polisen/kommunen, gör något åt det utbredda och till synes accepterade ofoget med cykling på våra trottoarer?

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

LÄS MER: Vi får samsas på gång- och cykelbanorna

LÄS MER: Nya gång- och cykelbanor byggs utmed E20

Själv blev jag i fredags påkörd av en cyklist som i full fart, tillsammans med stor hund i koppel och liten son på sparkcykel, skriker till mig att kärringen dvs. jag, skall flytta på mig. Eftersom det inte fanns något utrymme att väja undan på så kör personen helt kallt på mig så att jag faller omkull. Cyklisten tar ingen hänsyn till att jag ramlat utan samlar endast ihop sin cykel och hund varefter han cyklar vidare hela tiden gapande och skrikande över att kärringar inte flyttar på sig!

Denna situation är ju tyvärr inte på något vis ovanlig utan det verkar som att beteendet är helt accepterat av både vuxna och barn. Min fråga är hur länge våra ansvariga skall tillåta detta?

Vårt kommunalråd som prisades för att ta itu med problemet med olaga bosättning av asfaltläggare på Savannen kanske kan visa några initiativ i denna fråga. Det borde vara en fråga av högsta prioritet inte minst med tanke på att kommunen inrättar ett trygghetsråd.

Till dig som körde på mig vill jag bara säga att jag räknar med att återgå till jobbet om en vecka efter att mitt knä vreds ur led och blodet på kläderna gick att tvätta bort! Vill även passa på att tacka de två damerna som hjälpte mig upp från trottoaren.

LA