Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tack alla skyddsombud som bevakar arbetsmiljön!

Den 26/10 är det skyddsombudets dag, som en del i den Europeiska arbetsmiljöveckan.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Skyddsombuden runt om på våra arbetsplatser i Herrljunga, Alingsås och Vårgårda är oerhört viktiga. Det är skyddsombuden som enligt lagen har rätt att begära att arbetsgivaren rättar till brister och risker i arbetsmiljön eller stoppar arbete vid omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa. Skyddsombuden har fått sitt fackliga uppdrag i förtroende av sina kollegor. Ett förtroende som de förvaltar väldigt väl.

Det är slitigt och tungt i de yrken som Kommunal organiserar. Det saknas resurser, rätt bemanning och hållbar arbetstidsförläggning med utrymme för återhämtning. Men utan skyddsombuden skulle arbetsmiljön vara mycket sämre - det är en sak som är säker.

Därför uppmanar vi alla arbetsgivare och dig som har ett skyddsombud på ditt jobb att uppmärksamma den lite extra idag. Och till dig som är skyddsombud – tack för att du bevakar och ställer krav på arbetsmiljön och gör den bättre varje dag!

Anneli Sporrong, ordförande Kommunal HAV (Herrljunga, Alingsås och Vårgårda)