Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tagga ned Filipsson(M), försök ha två bollar i luften samtidigt

Filipssons (M) budskap: ""Tagga ned om E20 – inte prioriterat just nu. Stenhårt fokus på Västra Stambanan."" Varför inte lika stor fokus på båda ?

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

LÄS MER: Daniel Filipssons uttalande om E20 förvånar oss

LÄS MER: Filipssons (M) budskap: Tagga ned om E20 – inte prioriterat just nu!

Det är just den kortsynta inställningen som är problemet. Du måste vidga dina vyer Filipsson, öppna dina ögon, se dig omkring och förstå att det är samma problem.

Det du och alla andra Alingsåspolitikers viktigaste jobb nu, före besluten 2021är att lägga ner all kraft och energi på att övertyga regionpolitikerna och Trafikverket om, att det är två projekt med samma problem som kräver en (1) gemensam lösning. Då blir det dessutom ekonomiskt möjligt att genomföra.

Den lösning som experterna på Trafikverket då kommer fram till, blir förmodligen den bäst genomförbara, inom en rimlig tidplan. Alt klart och invigt senast 2030-35

Rikspolitikerna kan då se till att det budgeteras pengar (de miljarder som krävs), så Alingsås kommun slipper att själva stå för största delen av projektet.

Om det då blir nåt som liknar E20 gruppens "glada runt kring karusell" eller min "tunnel under nuvarande sträckning" är ju helt ointressant egentligen.

En ny medborgardialog, som de två Liberalerna föreslår, om dessa två problembarn, löser ju ingenting, mer än ytterligare fördröjning av att komma till skott med nödvändiga politiska beslut. Bättre vore väl att bjuda in Infrastrukturministern till Alingsås för att påverka och trycka på om vikten av en sammankoppling av två problem till en gemensam lösning.

Stefan Peterson