Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Styrelsen Lärarförbundet Vårgårda vill få höjd friskvårdsersättning. Dagens 500 kronor om året är skamligt låg. Bild: Stefan Bennhage
Styrelsen Lärarförbundet Vårgårda vill få höjd friskvårdsersättning. Dagens 500 kronor om året är skamligt låg. Bild: Stefan Bennhage

Vårgårda en frisk kommun?

I våras anordnades en namninsamling bland kommunanställda i Vårgårda med en önskan om ökat friskvårdsbidrag. När kommer höjningen?

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]e

 

Vi undrar hur kommunen tänker kring sin friskvårdspolicy? För visst har även kommunpolitikerna insett vinsterna med motion och välmående bland anställda? De ekonomiska vinsterna?

Vill Vårgårda vara en attraktiv arbetsgivare? En arbetsgivare som vill förebygga belastningsskador och öka den psykiska hälsan? Något som gynnar både enskilda medarbetare och kommunen som arbetsgivare.

Först försvann friskvårdstimmen. Sedan försvann vårt, för oss anställda, stöd med Falck Health Care, dit vi kunde vända oss om vi mådde psykiskt dåligt eller hade andra problem. Detta har inte ersatts med något annat alternativ vad vi vet.

Till sist har vi ett friskvårdsbidrag som är pinsamt lågt.

För att göra en jämförelse så hade t.ex. Helsingborgs kommunanställda 2 000 kr i friskvårdsbidrag – 2004! Det är 16 år sedan. Då toppade de ligan av bäst friskvårdssatsande kommuner, så låt oss istället göra en jämförelse med våra grannkommuner. Herrljunga kommun erbjuder 1 000 kr per år. Alingsås har 1 500 kr per år inklusive fri träning på Friskis och Svettis en gång i veckan. En acceptabel nivå enligt oss.

Med tanke på att priserna på arrangerad träning gått upp med tiden så är 500-lappen som Vårgårda erbjuder ett skämt! Vad får man för arrangerad träning för 500 kr? Vad säger detta om kommunen som arbetsgivare? Ur rekryteringssynpunkt är dåliga villkor aldrig en fördel.

Vad betyder medarbetarnas hälsa för er?

Höj friskvårdsbidraget nu!

Styrelsen Lärarförbundet Vårgårda