Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vårgårda riskerar vända succé till fiasko

Man förvånas över turerna kring Vårgårdabostäder och satsningen på vätgasdrift av Klockarebolet. En innovativ satsning som har rönt världsomspännande intresse, har vänts till en sliskig dokusåpa.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

LÄS MER: Olsson (KD): Björnsson (L) borde lämna styrelsen

LÄS MER: Björnsson (L): Många felaktigheter om bolagets ekonomi

LÄS MER: Persgren: Det sprids missförstånd och felaktigheter”

Det har inte offentligt framkommit några godtagbara skäl till att sparka VD:n och eldsjälen Jan Thorsson. För en åskådare från sidan ser det mest ut som en personlig vendetta.

Det är dessutom ytterst oprofessionellt att inte göra ett ordnat överlämnande, nu verkar man famla i mörkret efter rätt väg fram. Om man från ägare och styrelse har haft skäl att säga upp Jan, borde man som skattebetalare kunna förvänta sig att man först läser på och gör en handlingsplan.

Av skälen ovan tränger sig en känsla av obehag obevekligt på. Finns det en bakomliggande agenda, är det en personlig uppgörelse eller är det bara fumligt hanterat?

LÄS MER: Vårgårda Bostäders luftslott har kraschat

LÄS MER: ”Man gapade nog efter för mycket”

LÄS MER: Prisbelönt energiprojekt avvecklas

För att låta medborgare och skattebetalare få en chansa att förstå, måste vi kräva att få höra båda sidor. Jag vill att vi som kommun erbjuder Jan Thorsson att framlägga sina åsikter, rimligtvis på vår bekostnad.

Är det verkligen så att projektet kapsejsade eller var det rimliga utmaningar, som han och organisationen har föresatt sig att lösa. Är det verkligen så omöjligt som nej-sägarna framhäver, eller krävs det bara en kunnig eldsjäl?

Alf Pettersson