Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås har välfärdskris i förskola, skola och omsorg. Personal varnar om ohållbar arbetsmiljö och några väljer att lämna yrket, skriver Vänsterpartiet.  Bild: Rebecka Kvint
Alingsås har välfärdskris i förskola, skola och omsorg. Personal varnar om ohållbar arbetsmiljö och några väljer att lämna yrket, skriver Vänsterpartiet. Bild: Rebecka Kvint

(V)i står för våra löften

Vårt budskap i valrörelsen var tydligt: vi vill rusta upp välfärden, rädda Alingsåshem, snabba på den gröna klimatomställningen och få ett nytt politiskt styre i Alingsås. Det gav resultat!

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Vänsterpartiet fick 9,8 procent i kommunvalet vilket är det bästa resultat på 25 år. Vi var ett av de partier som ökade mest (plus 2,8 procent) och är nu Alingsås fjärde största parti. Vårt löfte är att göra allt för att förvalta förtroendet som ni har gett oss.

Valresultatet visar med all tydlighet att Vänsterpartiets politiska arbete och organisering under mandatperioden och valrörelsen uppskattas av er som bor i Alingsås. Tyvärr kommer Alingsås även under de kommande fyra åren att styras av Moderaterna, trots konsekvenserna som åratal av det moderatledda styret har resulterat i.

Vi har en enorm välfärdskris med omfattande personaluppror i förskola, skola och omsorg som varnar om ohållbar arbetsmiljö och även personal som väljer att lämna yrket som ett resultat av den skadliga arbetsmiljön. Vi har hyresgäster hos Alingsåshem som är rädda för att deras hem ska säljas, samtidigt som det är tio års kötid för att få en kommunal lägenhet. Vi har ett bristfälligt klimatarbete, en obefintlig socialpolitik och ett alltför ansvarslöst politiskt styre.

Trots det så ser vi hur Socialdemokraterna gör gemensam sak med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna för att värna om samförståndsandan i rådhuset. Det är ett politiskt styre som Vänsterpartiet varken accepterar eller stödjer. Men oavsett om det är Socialdemokraterna eller Moderaterna som styr så är det tydligt att den politiska viljan för att rusta upp välfärden, lösa bostadsbristen och öka alingsåsarnas trygghet saknas.

Den politiska viljan har vi vänsterpartister och som kommunens starkaste oppositionsparti kommer vi att göra allt i vår makt för att rusta upp välfärden, lösa bostadsbristen, snabba på klimatomställningen och öka alingsåsarnas trygghet. Det är vårt löfte till er och vi håller vad vi lovar!

Marcus Wallin, ordförande Vänsterpartiet Alingsås

Sanna Dabolins, vice ordförande Vänsterpartiet Alingsås