Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi socialdemokrater infriar våra vallöften!

I en insändare i Alingsås Tidning (10/11) låter representanter för Vänsterpartiet insinuera att vi socialdemokrater inte skulle stå upp för våra vallöften.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Inget kunde vara mer felaktigt. För till skillnad från Vänsterpartiet så står vi inte bara upp för våra vallöften – vi infriar dem!

Som oppositionsparti har man två alternativ. Det ena är att göra sitt yttersta för att förverkliga sin egen politik genom konstruktiv förhandling med de styrande partierna. Det andra är att medvetet ställa sig åt sidan och högljutt opponera för opponerandets skull. Vi socialdemokrater väljer alltid det förstnämnda alternativet – för det är det som ger resultat, på riktigt.

Socialdemokraterna gick till val på att verka för en starkare gemensam välfärd fri från vinstjakt. Genom att agera som ett ansvarstagande men också kravställande oppositionsparti lyckas vi också leverera just det. Den överenskommelse vi slutit med den tillträdande borgerliga minoritetsledningen innebär infriandet av flera socialdemokratiska vallöften, däribland:

* Inga fler privatiseringar av kommunal verksamhet

* Offentlig drift av samtliga äldreboenden i kommunen

* Full kostnadstäckning för vår kommunala välfärd

* Inga politiskt framdrivna friskoleetableringar

Vi visar därmed alingsåsarna att Socialdemokraterna är ett parti att räkna med och som får saker och ting gjorda – även när vi är i opposition.

I det extraordinära läge vi befinner oss i – med en förestående lågkonjunktur med skenande inflation och en hårt pressad kommunal ekonomi som följd – är det dessutom viktigare än någonsin att vi politiker tar ett gemensamt ansvar för vår kommun. Vi kommer alltid vara beredda att söka samförstånd med övriga partier, över gamla blockgränser, för alingsåsarnas bästa.

Den som ställer ut löften medveten om att aldrig behöva infria dem kan lova allt åt alla vid varje givet ögonblick. Vi socialdemokrater kombinerar, till skillnad från vissa partier, löften med ansvarstagande. Det är så det vi lovar kan bli verklighet.

Simon Waern (S) Kommunalråd

Anton César (S) Ordförande Socialdemokraterna Alingsås