Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktigt att värna om Mjörnstranden

Hoppas på att många Alingsåsare med mig vill rösta på de partier som vill värna om ett av dom finaste områden vi har kvar i stan!

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Förstår inte hur vissa av alingsåspolitiker vill lägga fram och driva en sådan omfattande plan som för Mjörnstranden. Det är en plan som kommer att kosta mer än det smakar och som kommer att förstöra området för all framtid.

Planen innefattar bland annat 500 bostäder av olika slag, en stor del av bostäderna kommer att vara två till fyra våningshus och de planeras att byggas på de fåtal ängar som fortfarande finns kvar.

Det finns stora krav på en så omfattande bebyggelse som planeras så nära Mjörn och järnvägen. Det finns krav på att alla Sveriges kommuner är skyldiga till och har ett ansvar för att det ska finnas översvämningsskydd vid eventuella katastroflägen i framtiden. Det finns också stora krav på buller, vibrationer samt farligt gods gällande tågtrafiken. Frågan är hur Alingsås kommun kommer att kringgå de omfattande lagar och restriktioner som finns för de stora angrepp i miljön som följer.

Det är med stor förvåning att Alingsås kommun har så stora planer för Mjörnstranden utan att lyssna in och ta hänsyn till att invånarna i Alingsås ser Mjörnstranden som ett rekreationsområde och som varligt måste bevaras. Mjörnstranden är ett idylliskt område nära stan vilket gör att det är tillgängligt för alla invånare i Alingsås.

Radio Göteborg intervjuade Filipsson angående det stora ingrepp som medföljer en sådan omfattande exploatering. Han ville inte vidare diskutera frågan utan uttalade sig nonchalant, att det inte kommer att märkas nämnvärt. Hur är det möjligt att 500 bostäder inte kommer att påverka området?

På webben har man kunnat ta del av en debatt som gällde planförslaget. Det var skrämmande att höra att Waern inte delar uppfattningen om att Skaveryds ängar också är en del av hela rekreationsområdet och som också omfattas av planförslaget. Waern hade aldrig sett någon som promenerar eller motionerar runt ängarna i området. Vid ett tillfälle hade han sett en Liberal som hade satt upp en valaffisch i övrigt hade han inte sett någon annan som promenerar eller motionerar runt ängarna.

Nu är det dags för Filipsson och Waern att lämna över till politiker som ser och lyssnar på invånarna i Alingsås och som inte visar och uttalar sig så nonchalant om de stora ingrepp i naturen som följer planförslaget. Rusta upp Mjörnstranden!

Orolig Alingsåsare

.