Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Behövs fler ambulanser och nattöppen akut på Alingsås lasarett. Bild: Katrin Niklasson
Behövs fler ambulanser och nattöppen akut på Alingsås lasarett. Bild: Katrin Niklasson

Vill ha fler ambulanser och nattöppen akut i Alingsås

Ambulanssjukvården och akutmottagningen går hand i hand med varandra. Fungerar inte ambulanssjukvården för patienter som behöver vård, så kommer de inte in till akutmottagningen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Patienter som insjuknat i covid-19 som tillhör Alingsås lasarett upptagningsområde får vård på Alingsås lasarett om. Detta innan kl. 21.00 på kvällen, därefter körs patienterna och andra som behöver vård till andra sjukhus.

År 2019 togs beslutet att spara in på ambulanssjukvården i Alingsås. Det innebär att vi patienter som tillhör Alingsås lasaretts upptagningsområde får samsas om de få ambulanser som finns med personer som är sjuka i covid-19.

Besparingarna handlar om att man har två ambulanser dygnet runt men dagbilen går endast måndag till fredag, ej röda dagar och inte under juni till augusti.

Besparingar har gjorts genom att man inte har dagbilen i drift om någon personal är ledig. Man ersätter inte heller personal vid sjukdom. Vissa dagar finns då enbart en bil i drift dygnet runt.

Det är främst nätterna de väljer att inte ersätta personal.

När akutmottagningen är stängd i Alingsås på nattetid blir det långa och tidskrävande uppdrag för ambulanssjukvården. Ibland har man löst problemen att det inte finns en ambulans i Alingsås genom att skicka en från ett annat område. Finns ingen att tillgå är det tomt i Alingsås på ambulanser.

Vi vill se en förändring, då ambulanssjukvården i Alingsås är till för vår säkerhet.

Vi som vill ha nattöppen akutmottagning i Alingsås