Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Workshopens demokratiska självmål

I förra AT kunde man läsa om hur en workshopledare kritiserade våra kommunalråd för att de inte kunde deltaga fullt ut på en träff med ungdomar med fokus på demokrati.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Mejla till: [email protected]

 

Om man har som uppdrag att arbeta med demokrati borde man också ha vetskapen om att det finns fler partier än moderater och sossar i kommunen.

Vi sverigedemokrater har inte blivit inbjudna till att deltaga i demokratiarbetet och vad vi förstår har även vissa andra partier inte heller fått någon inbjudan.

Alingsås består av åtta partier i kommunfullmäktige. Rent demokratiskt borde alla dessa partier varit representerade om man vill få ungdomar att intressera sig för politik och samhällskunskap. Tydligen har man haft en hel månads demokratisatsning utan minsta intresse av att involvera vissa partier.

Kommunicering har inte förekommit överhuvudtaget. Sverigedemokraterna har ett kraftigt stöd hos våra ungdomar, så att exkludera vissa partier är taskigt mot alla de som vill lära sig hur politiker ur olika ideologier diskuterar runt demokratiska frågor. Vi får väl hoppas att det nästa gång finns större kunskap om demokrati, även hos arrangörerna.

Sverigedemokraterna Alingsås

Boris Jernskiegg, gruppledare