Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vårgårda kommun har tagit ett bra beslut när de stoppar vidare bidrag till organisationen Vårgårdakontakten. Skattepengar ska användas till välfärd och ansvarsfulla åtaganden, inte till organisationer som anser att människor är olika mycket värda!
Vårgårda kommun har tagit ett bra beslut när de stoppar vidare bidrag till organisationen Vårgårdakontakten. Skattepengar ska användas till välfärd och ansvarsfulla åtaganden, inte till organisationer som anser att människor är olika mycket värda!

Urban Kärvling: Bra Vårgårda, förlegad människosyn ska inte ge bidrag

Vårgårda kommun stoppar ekonomiskt stöd till den lokala hjälporganisationen Vårgårdakontakten. Ett bra beslut, då organisationen har en förlegad människosyn!

Vårgårdakontakten är emot homosexualitet, Pridefestivaler och aborter. Men de tycker det är okej för föräldrar att aga sina barn. I Sverige lagstiftades om rätten till abort 1938 (nuvarande lag 1974). Homosexualitet blev lagligt 1944 och 1979 skrevs lagen mot barnaga in i föräldrabalken. I dag är det 2022, men uppenbarligen tycker några att det var bättre förr.

Det är Vårgårdakontaktens ledare Alf Wallmark, som i predikningar framfört åsikterna ovan. Han gillar inte heller Miljöpartiet, som han tycker fördärvar hela Sverige bara genom att existera. Vårgårdakontakten säger sig ha Guds värdegrund, men kommunen anser att den står i direkt motsats till kommunens värdegrund och uppdrag. I drygt 15 år har kommunen gett organisationen bidrag, de senaste åren med 60 000 kronor om året. Men nu är det slut. Kommunen sätter ned foten och säger nej till fortsatta bidrag. ”När man inte predikar vad staten vill, då drar de in bidragen”, kommenterar predikant Wallmarks beslutet till AT.

Vårgårda kommun har tagit ett bra beslut. Skattepengar ska användas till välfärd och ansvarsfulla åtaganden, inte till organisationer som anser att människor är olika mycket värda! En intolerant organisation med en föråldrad människosyn har diskvalificerat sig själv att få ta del av samhällets bidrag. Att klassa ned sina medmänniskor som mindre värda, måste betyda att man själv anser sig vara fullkomlig! Det är förstås tillåtet för Vårgårdakontakten att ha vilka åsikter som helst, men de ska inte ha ett öre i vare sig kommunalt eller statligt bidrag.

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag, då tågar många i demonstrationståg, framför allt i Socialdemokraternas och Vänsterpartiets. Av tradition finns diverse plakat och banderoller med olika budskap. Ska bli spännande att se vilka lokala budskap partierna har i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

Det har varit solig, varmt och en del blåst senaste dagarna. Det har gett vårkänslor, att gå ut på stan, till Nolhaga eller annat ställe och ta en glass eller fika i solskenet. Vårvädret har också tänt en gnista att gå ut i naturen för en promenad och kanske grilla något ätbart. Tänk på att det är mycket torrt i skog och mark. Risken för brand är stor om man inte sköter sig. Se till att grilla på avsedda platser och kolla att elden är släckt, så att inget ligger och pyr när ni går därifrån. Gräs- och skogsbränder är allt för ovälkomna vårtecken.