Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Urban Kärvling: Det kostar att köra fort och parkera fel

Nej, det blev ingen märkbar förbättring av bilisternas beteende vid Lygnareds badplats i helgen. Detta trots att räddningstjänsten och polisen gick ut med uppmaningen att inte parkera på vägen.

LÄS MER: Måttlig respons vid Lygnared efter polisens parkeringsilska

LÄS MER: Sorgligt beteende vid badplatserna

Uppmaningen var föranledd av det kaos som varit när bilar parkerats så att räddningstjänsten inte tagit sig fram. Då många inte hörsammat budskapet tvingades polisen och Securitas att skriva ett stort antal böteslappar. Det mest bedrövliga är att människor inte verkar förstå varför det är viktigt att parkera, så att räddningsfordon får fri passage. Det är för att rädda liv om olyckan är framme!

Med tanke på väderprognoserna ser parkeringsproblematiken ut att vara över för denna sommar, för nu ska det regna.

I måndags inleddes nationella trafikveckan. Det är anledningen till att det varit ovanligt många hastighetskontroller. Alingsåspolisen har haft kontroller på flera vägar, med fokus på förskolor, skolor, centrum och köpcentrum. I måndags bötfälldes 32 bilister. Vid Lena skola blev det hela tio böter inom loppet av 40 minuter och en bilist blev av med körkortet. Hastighetskontrollerna fortsätter, så lätta på gasen och håll hastigheten annars kan det bli en dyr biltur. Och viktigast av allt, kör lagenligt för trafiksäkerhetens skull.

I Coronatider har det blivit populärt med artister hemma i den privata trädgården, med max 50 gäster. Alingsåsmäklaren Jessica Ahlgren gillar stand up och har engagerat Magnus Betnér och Carl Stanley på torsdagskvällen. Och på lördag uppträder Thomas di Leva i en trädgård i Hemsjö. Han upplever lite av en renässans tack vare att TV4 repriserat säsongen av Så mycket bättre, som han var med i.

Tillställningar hemma i trädgårdar är egentligen inget nytt. Birgitta Haglund i Vårgårda har i många år öppnat sitt hem på Vinkelgatan och satsat på de tre M-en, som står för Mat, Mode och Musik. Timo Räisänen, Janne Schaffer och Loa Falkman är några av dem som varit i hennes trädgård.

Birgitta fick en efterföljare i Lillemor Fritioff i Herrljunga, som också arrangerat tillställningar hemma. Lillemor är känd för alla tågresenärer, som hört henne ropa upp ankomster och avgångar från de olika spåren på Herrljunga station. På Stinsens Hörna, som hon kallar scenen, har artister som Triple & Touch, Janne Schaffer och West of Eden spelat.

När jag frågade mina kollegor vilken svensk artist de helst hade bjudit in på en spelning i hemmet kom följande förslag: Plura Jonsson, Thåström, Henrik Berggren, Miriam Bryant, Laleh och Pugh Rogefeldt.

Mitt eget val blir Thåström. Vem hade du valt?