Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De som plågar djuren på Nolhaga lantgård borde sitta i buren. Bild: Filip Landqvist
De som plågar djuren på Nolhaga lantgård borde sitta i buren. Bild: Filip Landqvist

Urban Kärvling: Djurplågarna på Nolhaga borde sitta i buren

Hur är de människor funtade, som nattetid tagit sig in och skrämt djuren på Nolhaga lantgård?

Vad finns det för nöje i att sätta skräck i djur, som besökande barn tycker om att klappa och mysa med? Djuren har jagats, matats med sådant de inte ska äta och försök har gjorts att släppa ut kaniner. Djuren har blivit oroliga och en gris har skadats. Bedrövligt att vaktbolag ska behöva gå fler rundor i området för att bevaka lantgården. Nu ska gårdarna byggas om för att öka säkerheten. I stället borde djurplågarna buras in, för att öka säkerheten för djuren!

Det verkar vara inne att föreslå nya lekplatser i Alingsås. Några tycker att Stora torget är en bra plats och nu vill Socialdemokraterna göra om Savannen till en stadspark, med boulebanor, utegym och lekplats.

Jag har inget emot lekplatser, men tycker inte att Alingsås har brist på centralt belägna parker och lekplatser. Vi har Järtas park, Plantaget och i Nolhaga finns en slottspark och en utmärkt lekplats. Och så har vi Savannen med skateboardpark och stora grönytor. Inte att förglömma att kommunen relativt nyligen fräschade upp Brunnsparken.

Socialdemokraterna tycker att Savannen är ett ödsligt och outnyttjat område. Håller inte med. Brukar vara ungdomar i skateboardparken och hundägare som använder den stora gräsytan innan eller efter besöket i hundrastgården. Det körs med radiostyrda bilar och arrangeras andra motoraktiviteter som lockar folk.

Själv har jag varit med mina barnbarn på skateboardparken, tittat på tävlingar och uppvisningar med radiostyrda bilar och spelat fotboll på gräsytan. Och vi har inte varit ensamma. Däremot är det inte fel om Savannen utnyttjas mer och det finns säkert plats för både boule och utegym. Om något ska göras, så hoppas jag att den öppna gräsytan som ger insyn blir kvar.

Kommunen planerar att rensa Lillån, där det växer gräs och näckroser, så man knappt ser vattnet. Det ser ovårdat ut. En rejäl årensning skulle göra stan mer attraktiv. Några är oroliga för djur- och växtlivet i ån. Självklart ska miljöhänsyn tas, men att rensa åar är en gammal metod, så kunskap om hur de ska göras borde ju finnas. Vi som är äldre minns tv-serien Hedebyborna, som Sven Delblanc skrev manus till och som bygger på hans egna böcker. Årensningen hade stor betydelse i byn och det var ett hedersuppdrag att vara med. Hade vi haft en årensning i Alingsås veckorna före höstens val är jag övertygad om att var och varannan kommunpolitiker anmält sig att vara med och rensa i Lillån mellan torgen. Särskilt om Alingsås Tidning bevakat arrangemanget!

LÄS OCKSÅ: Djuren i Nolhaga skräms och behandlas illa på nätterna

LÄS OCKSÅ: Socialdemokraterna vill göra Savannen till stadspark

LÄS OCKSÅ: Gott mos? Nej, det sämsta jag ätit i hela mitt liv!