Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Urban Kärvling: En drömlösning av E20

Att ge sig in i debatten om framtida sträckning av E20 genom Alingsås är förmodligen som att trampa i ett jordgetingbo. Vågar knappt tänka på vad jag blir kallad av åsiktsmaskinen Jan Jonsson om jag tycker ”fel”.

Dagens situation, med en europaväg som delar staden, är inte bra. Om man inte behöver ta hänsyn till kostnader utan bara får önska sig den bästa lösningen, så förordar jag av en lång nedgrävd tunnel i nuvarande sträckning. Det är mitt drömförslag.

Apropå drömmar. Alla drömmer, kvinnor mer än män enligt forskarna. De flesta drömmar har vi glömt bort när vi vaknar. Jag förundras ofta av att det dyker upp människor i mitt huvud nattetid som jag vet vilka de är, men inte känner. Andra har jag inte sett eller pratat med på evigheter.

I bland blir jag jagad på nätterna. De betyder enligt drömexperter att jag befinner mig i en stressad situation i livet. Det händer också att jag vaknar upp när jag är på väg att falla. Då ska jag enligt drömtydare fundera på hur jag ser på mig själv och hur jag tror att andra uppfattar mig.

Drömde nyligen att jag hade en båt liggande i ån, nedanför Nolhaga slott. Det kanske inte var så konstigt, men det märkliga var att jag hade båten ihop med prins Bertil. Det skulle vara intressant att höra en drömtydare förklara vad det betyder – eller så är det kanske bäst att inget veta…

Herrljunga har drabbats av en mindre inbrottsvåg. På relativt kort tid har tre bostäder tre företag haft besök av objudna gäster.

I tider då människor i Sverige knivhuggs till döds eller skjuts ihjäl, så kanske inbrott inte är det mest upprörande brottet. Men jag var själv utsatt för några år sedan och det var oerhört kränkande att någon obehörig varit inne i ens hem och dessutom stulit saker. De tre ynglingar som bröt sig in hemma hos oss åkte fast när de sålde stöldgods från flera inbrott i Västsverige. Två dök aldrig upp på rättegången och mig veterligen fick de aldrig något straff, den tredje var ”dum” nog att infinna sig. Han fick samhällstjänst.

Det var ett hårdare straff än de två unga män fick, som dömdes för mord och mordförsök. De placerades i ett ungdomshem i Skåne, varifrån de fritogs. Hem är en passande benämning på stället de bodde, då det inte ens fanns ett staket som de behövde ta sig över eller igenom. Ungdomarna är 18 och 19 år gamla, alltså vuxna män och hade tillgång till mobiltelefoner och datorer.

I Danmark dömdes nyligen tre svenska gängmedlemmar till livstid och två till 20 års fängelse för ett dubbelmord. Lite skillnad på straff jämfört med i Sverige.