Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Urban Kärvling: Företagsvänliga Vårgårda lockar nya företag

Året har knappt börjat, men i Vårgårda har man redan hunnit presentera en positiv företagsnyhet. Jag är inte förvånad, näringslivsfrågor är Vårgårda kommuns styrka.

Nyheten är att Ringdahls Bageriutrustning AB i Hedefors köpt en tomt på Flygarens industriområde intill E20. Företaget planerar ett nybygge på 400 kvadratmeter.

Vårgårda var inte förstavalet för ägaren Björn Ringdahl. Han sökte mark i Lerum och Alingsås (där han bor), men de kunde inte hjälpa honom.”Det bemötande jag fick i Vårgårda, det är som natt och dag mot Alingsås. Man förstår att Vårgårda ligger i toppen av näringslivsrankingen”, säger Björn Ringdahl till AT.

Bra och snabb service till företagen borde toppa Alingsåspolitikernas lista över nyårslöften.

Den ökade smittrisken gör att vi fått nya rekommendationer. Landets högstadieskolor föreslås införa distansundervisning. Det inför man nu i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Att det inte går att bedriva normal undervisning i covid 19-tider har alla förståelse för. Skolorna får göra det bästa de kan.

Herrljungas bildningschef Annica Steneld säger att det är en större utmaning med distansundervisning på högstadiet än på gymnasiet, då eleverna är yngre och har svårare att ta eget ansvar för sina studier. Det har hon helt rätt i, men de allra flesta barn och unga har god teknikvana med mobiler och datorer. Får de stöttning av föräldrar, skolpersonal och kamrater ska nog undervisningen kunna fungera tillfredsställande.

Användandet av munskydd vållar debatt. Hjälper det eller hjälper det inte? Min åsikt är att munskydd i alla fall inte kan vara till någon nackdel.

Donald Trump beter sig som en bortskämd barnunge och skyller valförlusten på valfusk, han talar illa om och hotar alla som inte delar hans åsikter. Han beskyller media för fake news och han vänder sina republikanska vänner ryggen när de vägrar ställa upp på hans stolligheter. Det stora problemet är att Donald Trump inte är någon barnunge – han är president i USA (några dagar till).

Inför TV-kameror som direktsände över hela världen uppviglade Trump sina anhängare att sabotera den demokratiska processen i demokratins högborg i Washington. Där och då passerades anständighetens gränser. Att USA:s president kunde bete sig så arrogant chockade en hel värld. Jag hoppas att demokrater och republikaner går samman och gör allt för att återupprätta förtroendet för USA igen.

Mitt i allt elände kunde jag inte att undgå att skratta åt Babben Larsson när hon skojade om Donald Trump, ”Undrar just hur många gånger Melania har fått höra: I didn't lose this erection, it was stolen from me!”