Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drygt 1 100 skrev på protestlistor mot Vårgårda kommuns planer på byggnation i Tångaskogen. Det fick politikerna att backa. Det visar på demokratins styrka, att folket genom ett gemensamt agerande i en fråga faktiskt kan vara med att påverka ett beslut.
Drygt 1 100 skrev på protestlistor mot Vårgårda kommuns planer på byggnation i Tångaskogen. Det fick politikerna att backa. Det visar på demokratins styrka, att folket genom ett gemensamt agerande i en fråga faktiskt kan vara med att påverka ett beslut.

Urban Kärvling: Folkviljan segrade, politikerna backar om Tångaskogen

I Vårgårda har massiva protester mot förslaget att bygga villor i Tånga gränd/Tångaskogen gett resultat. Det finns nu en politisk majoritet mot byggnation.

Sedan tidigare har Centerpartiet ändrat uppfattning och i måndags omvärderade Kristdemokraterna sitt ställningstagande.

Totalt har drygt 1 100 personer skrivit på protestlistor mot byggplanerna, då de vill behålla skogen och det populära rekreationsområdet, som framför allt är till glädje för barnen.

Att folket genom ett gemensamt agerande faktiskt kan vara med att påverka ett beslut visar att demokratin fungerar. Det har säkert haft betydelse att det är val nästa år. Att i detta läge köra över folkviljan och riskera att tappa massa röster vore att begå partipolitisk harakiri.

Samma problematik kan alingsåspolitikerna ställas inför när förslaget för Mjörnstranden ska ut på samråd. Området sträcker sig från playan till Lövekulle badstrand och avgränsas av järnvägen. Om det populära området exploateras för hårt med många bostäder och ökad trafik, lär det bli protester. I AT:s spalter har vi kunnat läsa att det finns en oro för att natur- och friluftsvärdena hotas. Tidigare uttalanden från ledande politiker har handlat om en varsam utbyggnad. Vi får se hur varsam exploateringen blir.

Svenska landslaget i fotboll kunde inte upprepa det fina spelet från spanienmatchen mot Grekland. Det blev en neslig förlust med 2-1. Den raka vägen mot VM-slutspelet blev betydligt krokigare. Sverige ska inte gå ut på planen som favoriter, de blågula spelarna gör sina bästa insatser när de slår ur underläge. Det är bara att bita ihop och komma igen.

Under fredagen begravdes min mor. Hon dog på sin 90-årsdag. Det märkliga är att far avled på sin 89-årsdag. Mamma Sonja blev väl omhändertagen under sin tid på äldreboendet, men i samband med pandemins restriktioner blev besöken från oss barn färre. Under lång tid träffades vi med en plexiglasskiva mellan oss. Det var besvärligt, men vi kunde i alla fall träffas. Många äldre har som vi alla vet haft det jobbigt under pandemins isolering. Även personalen som jobbar med att ta hand om våra äldre har haft en besvärlig arbetssituation, men gjort berömvärda insatser!

De sista månaderna var mamma sängliggande och kunde varken gå eller prata. Men hon kände igen oss och svarade genom att nicka, skaka på huvudet eller så rörde hon på sina fingrar.

Kort före slutet försökte hon säga något, men det kom inga ord. Hon tittade på oss och såg så ledsen ut. Det kom några tårar ur hennes ögon och många ur mina. Jag vet att hon ville säga farväl och kramade hennes hand och hon min. Det kändes bra!