Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Urban Kärvling: Hockeykillar roade och bluffmakare väckte vrede

2020 skulle bli ett glädjefyllt och gott år. Det trodde vi gamla ”AT-are”, som hade lagt skitåret 2019 bakom oss.

Det var då tidningen efter några tunga år nådde vägs ände och gick i konkurs. Men med nya ägare reste vi oss likt fågel Fenix ur askan. Tyvärr blev 2020 året då du bara fick vara på jobbet om du var negativ och luktade sprit (det har jag knyckt från nätet).

Ett litet djävulskt virus dök upp i Kina och spred sig snabbt, så att en hel värld mer eller mindre tvingades trycka på pausknappen. Det håller nog inte anställda inom vård och omsorg med om. De har aldrig slitit så hårt som i år.

Vi har alla en gemensam önskan inför 2021. Det är att vaccinet sätter stopp för coronasmittan. Hörde Norges statsminister, Erna Solberg, sia om framtiden. Hon tror inte att vi kan räkna med utlandsresor i påsk, men att sommaren blir relativt normal. Så tror jag också det blir och nu är vi i gång med massvaccinationen. Ser fram emot att alla tar sprutan!

Innan nyårsklockorna ringer ut det gamla och in det nya, vill jag lyfta fram.

2020 års:

Bluffmakare: Bygglovschefen i Alingsås kommun, som med ett låtsas-CV fick jobb med hög lön. När han avslöjades av AT, belönades han för sin tid med ca 560 00 kronor av kommunen. Det väckte stor vrede hos alingsåsarna.

Sämsta förlorare: Utan konkurrens Donald Trump, som fortfarande hävdar att han vann presidentvalet.

Shoppare: Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) var, trots uppmaning att undvika köpcentrum för att minska smittspridningen, och shoppade loss. Inte ens Stefan Löfven (S) tycker det är någon idé att lyssna på statsministerns ord, då han själv besökte Gallerian i Stockholm.

Vägsträcka: Nya E20 mellan Alingsås och Vårgårda.

Gubbigaste beslutet: Göteborgs FC vann damallsvenskan i fotboll. I tisdags meddelade klubben att de lägger ned laget. Skulle aldrig kunna hända Sveriges bästa herrlag.

”Vätgasbomb”: Vårgårda Bostäders vätgasprojektet på Klockarebolet lades ned utan att en enda kilowattimme producerats - och vd:n fick lämna bolaget.

Produktionsflytt: Autoliv Sverige meddelade att all produktion och utveckling av gasgeneratorer flyttas från Vårgårda till Rumänien och Frankrike. 150 anställda berörs.

Återhämtning: Mindre än ett år efter det att 75 anställda fick lämna IMI i Annelund kom beskedet att företaget investerar 100 miljoner kronor i anläggningen.

Bästa flygplatshämtning: Alingsås Hockeys Erik Martinsson och Alexander Gidebring roade hela Sverige med sin felhämtning på Landvetter flygplats. De skulle hämta klubbens nyförvärv Martin Chovanec från Slovakien, men fick i ställt med sig Borås Bandys slovakiska nyförvärv Peter Beneš i bilen till Alingsås.