Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Filip Landqvist

Urban Kärvling: Kommunen måste föregå med gott exempel

Nu kan det komma att svida ordentligt i plånboken för fastighetsägare, som inte sköter sig inom detaljplanelagt område.

Har man vildvuxna träd, buskar och häckar, som hänger ut över tomten och stör förbipasserande på trottoaren eller skymmer sikten för trafikanter riskerar man böter på 15 000 kronor. Samma belopp gäller också vintertid om man inte skottar undan snö och får bort is på marken. Det blir verklighet om samhällsbyggnadsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

Om Alingsås kommun ska börja bötfälla fastighetsägare, så måste man föregå med gott exempel och hålla ordning på sina egna tomter. Gör man inte det förlorar man trovärdigheten.

Under nationella trafikveckan i augusti genomförde Alingsåspolisen flera hastighetskontroller. Då låg fokus på vägar vid förskolor, skolor, centrum och köpcentrum. Många fortkörare fick böter och de som tryckte hårdast på gaspedalen blev av med körkortet.

De som tror att polisen slappnat av efter insatsen under trafikveckan misstar sig. I tisdags gjordes kontroller på väg 181 i Remmenedal, Herrljunga och riksväg 42 vid Ljurhalla i Vårgårda. Under den relativt korta tiden man mätte hastigheten omhändertogs fyra körkort och ett förarbevis från en taxichaufför.

Håll hastigheten, för allas säkerhet. Åker ni dit riskerar ni indraget körkort och höga böter. Ni hänvisas också till kollektivtrafiken, cykeln eller får gå, vilket i och för sig är positivt både för miljön och folkhälsan.

Den uttjänta ishallen har diskuterats i många år. Nu har beslutsfattarna kommit fram till att bygga en ny ishall på samma plats där Nolhalla står i dag. Hallen ska vara klar vid årsskiftet 2022/2023.

Ett efterlängtat och positivt besked. Bra att man är överens politiskt. Från politiken vill man anpassa rivning och nybyggnation till föreningarnas verksamhet - konståkning och ishockey. Under byggtiden kommer det att bli tufft. Föreningarna får vara ute i tid och boka istider i hallar i närområdet.

Ingen andra isyta är i nuläget aktuell. Med tanke på hur negativt pandemin påverkat rikets och kommunernas ekonomi, och kommer att göra det många år framöver, får alla ishallsanvändare vara glada att det byggs en ny hall.

Efter alla välmeriterade nyförvärv trodde jag att Vårgårda IK skulle vara ett topplag i fotbollens division två och slåss om seriesegern. Jag var helt snett ute. Laget har underpresterat. På lördag spelar VIK sin näst sista match i serien och är i desperat behov av att ta poäng, för att undvika degradering. På Tånga IP möter man serieledarna Vänersborgs IF (min moderförening!). AT livesänder matchen. Den ska jag se!