Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Unga varnas för den farliga drogen cannabisgodis, som är extra lömsk då den ser ut som vanligt smågodis. Man kan bli förgiftade och riskera att hamna i ett missbruk och få sina liv förstörda. Så var på er vakt!
Unga varnas för den farliga drogen cannabisgodis, som är extra lömsk då den ser ut som vanligt smågodis. Man kan bli förgiftade och riskera att hamna i ett missbruk och få sina liv förstörda. Så var på er vakt!

Urban Kärvling: Se upp för livsfarligt ”godis”

Tullen beslagtar allt mer ”cannabisgodis”, men tillgången på drogen ökar. Det finns absolut inget gott med ”godiset”, det för enbart med sig elände!

Cannabisgodis är livsfarligt och drogen är lömsk och förrädisk, då den ser ut som vanligt smågodis. Ibland innehåller den en syntetisk variant, som är många gånger farligare än vanlig cannabis. Polisen drar paralleller till Spice, som för några år sedan förorsakade förgiftningar och dödsfall.

Bakom smugglingen och den illegala försäljningen står skrupelfria människor vars enda syfte är att tjäna pengar på människors svaghet. Det är cyniskt att locka in unga i ett missbruk, som på kort tid kan förstöra deras liv.

Tullverket och de lokala polisföreträdarna varnar alla i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga och ber om extra uppmärksamhet. Drogen har påträffats på flera platser i Västsverige, bland annat i Lerum. Det finns också obekräftade uppgifter att cannabisgodis förekommit i Vårgårda. Var på er vakt och informera barn och unga.

Ungdomar (och vuxna) ska syssla med annat, som stärker kropp och själ. Föreningslivet gör fina insatser. Det gäller kyrkor, kulturföreningar, idrotten med flera.

Mina egna erfarenheter har jag främst från olika idrottsföreningar. Där jag varit aktiv har det alltid funnits fin kamratskap. Vi har hjälpts åt och tagit hand om och stöttat varandra, vunnit och förlorat som ett lag. Ibland har det viktigaste inte varit att vinna utan att ha kul tillsammans. Men utan ideellt arbetande ledare och andra föreningsmänniskor, som exempelvis materialförvaltare, lottförsäljare, fikafixare etc. skulle det inte fungera. Det vet alla som varit med i en förening.

Genom årens lopp har jag haft fantastiska och engagerade ledare, som vigt sitt liv för att andra ska få en meningsfull och glädjerik sysselsättning. När jag träffar mina gamla ungdomsledare blir jag varm i hjärtat och talar alltid om för dem hur mycket jag uppskattat deras uppoffrande arbete. Tyvärr tror jag att ideellt arbetande föreningsmänniskor är och kommer att bli en ”bristvara”, så vara rädda om era eldsjälar!

24 november 2021 är en historisk dag i Sverige. 100 år efter det att vi fick kvinnlig rösträtt, så valdes Magdalena Andersson (S) med minsta möjliga marginal till Sveriges första kvinnliga statsminister. Det var sannerligen på tiden, för vi är faktiskt sist ut i Norden. Kvinnor innehar redan posten i Island, Norge, Finland och Danmark. Även självstyrelseområdena Färöarna, Grönland och Åland har haft kvinnliga regeringschefer.