Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mormor Bättys Kringlor har öppnat på Kungsgatan. I början av nästa år öppnar Café Eile i hörnfastigheten i kv. Prästlyckan. Positivt för kaféstaden Alingsås. Bild: Filip Landqvist
Mormor Bättys Kringlor har öppnat på Kungsgatan. I början av nästa år öppnar Café Eile i hörnfastigheten i kv. Prästlyckan. Positivt för kaféstaden Alingsås. Bild: Filip Landqvist

Urban Kärvling: Smakar bra med nya satsningar i fikastaden

Den senaste tiden har fikastaden Alingsås levt upp till sitt epitet.

Mormor Bättys Kringlor, som varit ett populärt utflyktsmål i Södra Härene har flyttat in på Kungsgatan. Inriktningen ligger på ekologiska surdegsbakelser. Och i början av nästa år öppnar ett nytt mat- och fikaställe i hörnlokalen i kvarteret Prästlyckan, Tornstaden. Namnet är Café Eile. Det här är satsningar som smakar bra!

En politisk bomb briserade i slutet av förra veckan i Alingsås. Thomas Pettersson, tidigare gruppledare i Centerpartiet och Alingsås Energis nuvarande ordförande, har fått nog av Centerns politik.

Därför byter han till Moderaterna. Han välkomnas med stora famnen av kommunalrådet Daniel Filipsson (M). Pettersson får sitta kvar som energibolagets ordförande, men nu med moderat partibeteckning. Han har tidigare varit kritisk och ifrågasatt det lokala ledarskapet i C.

Centerns nuvarande gruppledare Annika Qarlsson beklagar partibytet, men känner starkt internt stöd. Hon säger att en stor majoritet är överens om partiets inriktning. Jag tror att hon och övriga i den lokala partiledningen har anledning att känna stor oro. Djungeltrumman sprider nämligen budskapet att C är ett splittrat parti och att vi har fler politiska avhopp att vänta.

Det råder ingen tvekan om att Centerpartiet gjorde en fatal felbedömning när man i den lokala valrörelsen målade in sig i ett hörn genom att skapa konflikter med både Moderaterna och Kristdemokraterna. Dessutom retade man upp Socialdemokraterna. Resultatet blir fyra års ökenvandring utan något politiskt inflytande.

Att ändra ett mångårigt klubbmärke rör upp känslor hos medlemmar. Gamla AIF-are har reagerat kraftfullt mot att förslaget att Alingsås IF Fotboll och Alingsås FC skulle få ett nytt klubbemblem vid samgåendet – där den välkända hjorten tagits bort. Nu backar styrelserna i de båda klubbarna. Det nuvarande klubbmärket lever vidare.

Även att namnge idrottsarenor får i gång människor, speciellt i goá Göteborg. När man får några år sedan skulle ge den nya arenan som byggdes på samma plats som ”Gamla Ullevi” ett namn, så haglade namnförslagen in. Många var typiskt göteborgska, t.ex. Adavallen och Kålleseum. Andra göteborgsvitsiga förslag var Frisparken och det svengelska Soccerskålen.

Göteborgs stad tog hjälp av en verklig expert på området, då man anlitade göteborgaren och Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare, Sture Allén. Efter att ha gnuggat sina geniknölar blev det en Göteborgsknorr, då Allén kom fram till att arenan skulle ha namnet Gamla Ullevi!

LÄS OCKSÅ: Centerpartiet gör en lokal vänstersväng

LÄS OCKSÅ: På fredagar växlar vi in på rätt spår!

LÄS OCKSÅ: Var snäll, så mår alla bättre!