Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Urban Kärvling: Strunta i geléhjärtan, uppvakta med kärlekssånger!

Alingsås är en populär kommun att leva i. Här betalar man bra för att bo!

Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings uppgifter om bostadsprisutvecklingen de tre senaste månaderna visar att priserna i Västra Götaland har sjunkit, men inte i Alingsås. Bostadsrättspriserna ökade med 15,9 procent och villorna med 3,8 procent.

LÄS MER: Bostadspriserna ökar i Alingsås

Värre är det i andra delar av landet. SVT hade ett inslag från Sorsele i Västerbottens län, där befolkningen minskar år efter år och uppgår i dag endast till 2 500 personer. Efterfrågan på lägenheter är minimal. I Sorsele har en lägenhet legat ute för försäljning från 14 januari. Priset är 1 krona. Precis som vädret är intresset iskallt. ”Jag är inte förvånad, vi har ingen bostadsbrist i Sorsele”, säger bostadsförmedlaren.

Det kan kännas lite ensamt i den lilla Västerbottenskommunen, kanske är det därför de skaffar hund. För Sorsele är hundtätast i landet - 302 per 1 000 invånare. I vårt område finns flest hundar i Herrljunga med 164 per 1 000 invånare. ”Hundkommunen” Vårgårda (Doggy hundmat och Tånga hed, som är lite av Sveriges Mecka för hundsport och utställningar) har 132 och i Alingsås är det 90 hundar per 1 000 invånare. I pandemitider har antalet nyregistrerade hundar ökat i alla kommuner i landet utan i en. I dag finns det 989 000 hundar i Jordbruksverkets register.

Nya besked om vaccin kommer varje dag. Mellan jul och nyår vaccinerades de första svenskarna. Då tändes hoppet om att vi snabbt skulle få det skydd som är nödvändigt för att stoppa smittspridningen. Men ännu har inte vaccinationen tagit fart. Det är allvarligt, speciellt som Folkhälsomyndigheten och experter varnar för en tredje våg.

Kritiken växer sig allt starkare internt i EU att det tar för lång tid att få fram vaccindoserna. Man undrar varför det i länder som Storbritannien, Israel och USA går så mycket snabbare. EU anklagas för att vara för byråkratiskt. Det tar tid att godkänna vaccin och ansvariga i EU (om nu någon tar ansvar) är för saktfärdiga i förhandlingar om priser och villkor. EU:s absolut viktigaste uppgift måste vara att få ut vaccinet till medlemsländerna så fort som möjligt.

På söndag är det Alla Hjärtans Dag. Ett bra tillfälle att bjuda sin käresta på en romantisk middag eller blommor. Ett tips - köp inte chokladaskar eller geléhjärtan. Inte ens en på 25 personer gillar dem, enligt fjolårsstatistik från Svensk Handel.

Varför inte skapa lite stämning genom att lyssna på några kärlekssånger: Låtar som bör fungera bra är: ”Du är det finaste jag vet” (Björn Afzelius), ”I will always love you” (Whitney Houston) och ”Je t'aime” (Jane Birkin och Serge Gainsbourg).