Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Urban Kärvling: Svidande kritik mot bostadsbolaget

Revisionsfirman Öhrlings PricewaterhouseCoopers riktar svidande kritik mot Vårgårda Bostäder och dess förre vd i sin granskningsrapport av projektet vid Backgårdsgatan.

Genomgången omfattar energiprojekt (vätgas) och byggprojekt på Backgårdsgatan. Revisionsfirman anser att det handlar om otillåtna och olagliga upphandlingar i mångmiljonklassen, undanhållen information, undermålig kontroll med mera.

Några få har in i det sista lovordat projektet och till hundra procent stöttat tidigare vd:n för hans fantastiskt fina insatser. Främsta anhängaren är miljöpartiets Helen Persgren, som torgfört sina åsikter i artiklar och insändare. Vet inte vad hon har att säga om granskningsrapporten, men förmodligen tycker hon att den är felaktig och missvisande.

Fotbolls-VM, OS och annan elitidrott lockar många tittare. Då sitter vi klistrade framför teveapparaten, Ipaden eller mobilen. Men kan det finnas något intresse för direktsänd lokalidrott på nätet?

Frågan besvaras med ett rungande JA! Det visar Alingsås Tidnings satsning på livesändningar. Vi har hittills sänt tre matcher och är toknöjda med resultatet. Visst är det pandemitider, med strikta publikbegränsningar som håller borta sportfolket från arenorna, men att så många skulle följa våra livesändningar kunde vi inte drömma om.

Premiärsändningen, fotboll i Vårgårda, lockade 570 tittare. Därefter var det innebandy, IBK Alingsås, med nästan 600 tittare. Nämnda siffror inkluderar även de som tittade i efterhand.

I lördags livesände vi den för båda lagen så viktiga matchen mellan Vårgårda IK och Vänersborgs IF. 2 400 var inne och följde sändningen och nästan 600 tittade i efterhand. Totalt hade vi osannolika 3 000 tittare! Cirka 2 000 klickande in sig via vår länk i lokaltidningen TTELA, som kommer ut i Vänersborg och Trollhättan.

Vi är inga ”tv-proffs”, och har haft lite småstrul i uppstarten, men sändningarna håller hög klass. Det gör också våra sportkommentatorer Christian Stål och Marcus Löfström. De kan sin sak och lotsar på ett proffsigt sätt tittarna genom matcherna.

Tanken är att vi ska livesända en match i veckan. På tur står ishockey nu på söndag, då Sörhaga/Alingsås möter Lidköping i Nolhalla i en tidig seriefinal.

För att undvika frågor om varför vi inte sänder elithandboll, så är svaret att vi inte får. Det är andra som har sändningsrättigheterna. Detsamma gäller Alingsås FC:s matcher i fotboll.

Lights in Alingsås kostar cirka fem miljoner kronor. Arrangemanget ökar trivseln i stan för oss boende och drar hit besökare. Jag tycker det är väl investerade pengar!