Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skyltningen på E20 i Vårgårda ställer till det för förarna. Till och med rutinerade yrkeschaufförer har haft problem. Och rekordet är väl att en vägarbetare, som jobbar med vägen, körde fel.
Skyltningen på E20 i Vårgårda ställer till det för förarna. Till och med rutinerade yrkeschaufförer har haft problem. Och rekordet är väl att en vägarbetare, som jobbar med vägen, körde fel.

Urban Kärvling: Vägskyltar i Vårgårda får förare att köra fel väg

Tydlighet i vägvisning borde vara Trafikverkets styrka, men nu börjar jag tvivla på om det är så.

När E20, delen Bälinge-Vårgårda, stod klar fanns inga hänvisningsskyltar till Hol. Den nya fina och snabba fyrfältsvägen var inte en genväg utan blev till en senväg, för dem som skulle till Holområdet. Det åtgärdades med att nya skyltar sattes upp.

Nu har ombyggnaden av E20 vid Vårgårda ställt till med problem. Det råder skyltkaos, vilket AT:s reporter Philip Mauritzson kan intyga. Han hamnade fel när han skulle skriva om den förvirrade skyltningen. Läs artikeln i torsdagens AT.

Det har sannerligen inte varit lätt att hitta rätt, till och med rutinerade yrkeschaufförer har haft problem. Och rekordet är väl att en vägarbetare, som jobbar med vägen, körde fel. Många har fått stanna sina fordon, göra en U-sväng, åka tillbaka och göra ett nytt försök. Projektledare Anton Djurberg säger till AT att man tagit till sig av kritiken och lovar att stärka upp skyltningen.

Lite kul att läsa att bilister till och med har irrat sig in i privata trädgårdar. Det påminner om en fadäs jag gjorde för många år sedan. Var i Trollhätteområdet och skulle till Gärdhems bygdegård (av alla platser). Hamnade snett bland småvägarna. Såg en kvinna vid en villa. Körde fram och frågade henne hur jag skulle köra för att komma till bygdegården. Hon pekade med fast hand ut riktningen till bygdegården. Jag tackade och körde exakt åt det hållet hon pekade. Tyvärr ”råkade” jag köra rätt över hennes gräsmatta i trädgården...

Jag gillar skaldjur. Räkor och havskräftor är favoriter jag aldrig tröttnar på. För att njuta av dessa havets läckerheter behöver djuren fångas och kokas. I EU har förslaget att förbjuda kokning av levande skaldjur varit uppe på dagordningen. Miljöpartiets representant Pär Holmgren gjorde en miss och röstade ja till förbudet, fast han egentligen inte är emot ett förbud. ”Den här gången blev det fel”. Det är mänskligt att fela, När parlamentet senare ska rösta om rapporten säger Holmberg att han ska rösta nej till ett förbud.

För oss svenskar är kräftor näst intill en nationalrätt, så det var väl inte så konstigt att Aftonbladet gick i gång på ”kräftkoksförbudet”. De anordnade en omröstning bland läsarna och ställde frågan ”Kokar du kräftor själv?”. När 40 214 röstat hade 31 procent svarat ja och 69 nej. Anmärkningsvärd hög siffra att nästan 12 500 kokade sina kräftor själva. Trodde att en förkrossande majoritet köpte färdigkokade kräftor från Kina, Turkiet eller Spanien. För röstningen kan väl inte vara en politisk missnöjesyttring mot Miljöpartiets ställningstagande? MP går för övrigt kräftgång i alla opinionsundersökningar!