Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Urban Kärvling: "Vem i hela världen kan man lita på?"

Turerna fortsätter kring Vårgårda Bostäder AB. Framför allt råder delade meningar om vätgasprojektet på Klockarebolet, som lyfts fram som en unik miljösatsning.

För en lekman på området är det svårt att förstå att det läggs mångmiljonbelopp på ett projekt, som inte har bygglov och inte kommer att få bygglov! Anledningen är att anläggningen bedöms som farlig verksamhet. Det finns en risk att en brand kan orsaka explosioner och en sådan anläggning kan man inte ha i ett bostadsområde.

I augusti i fjol flaggade länsstyrelsen för att anläggningen skulle bedömas som farlig verksamhet och då var det omöjligt för kommunen att bevilja ett bygglov. Enligt bygg- och miljöchefen Sabina Talvanic gavs detta besked till Vårgårda Bostäder. Men bostadsbolagets före detta vd Jan Thorsson säger till AT att han aldrig fått ett negativt bygglovsbesked av Sabina Talavanic. Man kan undra hur det står till med kommunikationen. Pratar inte de berörda parterna med varandra eller är det så att någon inte vill lyssna?

Det får mig att tänka på Hoola Bandoola Bands välkända låt med Mikael Wiehes textrad, ”…vem i hela världen kan man lita på?”

Bostadsbolagets relativt nya ordförande Mikaela Engström (M) och tf vd:n Ulf Bengtsson har ingen lätt uppgift att bringa ordning i vätgasprojektet och dessutom reda ut de ekonomiska svårigheter som bostadsbolaget också har. Fortsättning följer…

Den senaste rapporten över prenumerationssiffror är rolig läsning för oss på Alingsås Tidning. Antalet papperstidningsprenumeranter ökar, 19 nya senaste veckan. Vi är på väg att hämta tillbaka prenumerationstappet vi hade under kristiden förra året, då upplagan sjönk.

Allt fler tecknar sig även för e-tidningen/nyhetssajten. 136 nya på en vecka. Priset avskräcker inte, då vi haft kampanj på endast en krona för tre månader. Det är nästan kriminellt billigt. Och det är fortsatt ”rusningstrafik” på nyhetssajten.

Vi jobbar för att våra nya, och även de trogna läsarna, ska tycka att papperstidningen/e-tidningen och nyhetssajten är så intressant att man är villiga att betala en peng för att ha koll på det som händer i kommunerna Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

Ett nytt inslag är de fyra sidor med korsord, krypto, sudoku och serier som vi hade med i torsdagens tidning. Vi tror att dessa sidor uppskattas, speciellt i coronatider då det finns extra tid att sitta med knep och knåp. De fyra sidorna återkommer under en längre period.

Ni som hört av er och saknat den tecknade serien Hälge, noterade väl att det fanns med ett Hälgekryss med en seriestripp!