Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Urban Kärvling: Win-win med tusenlappen till de kommunanställda

Alingsås kommun har beslutat att ge alla kommunanställda en gåva på 1 000 kronor i form av ett presentkort hos Alingsås Handel.

Tusenlappen ska ses som en extra uppmuntran för allt jobb som gjorts under pandemins svåra tid. Dessutom gynnar gåvan handeln i Alingsås kommun, som drabbats negativt i coronatider.

Under våren gjordes en liknande insats i Vårgårda, där kommunanställda fick 200 kronor att handla för lokalt i kommunen.

Som skattebetalare har jag inget att invända mot beslutet, tvärtom tycker jag att det är en fin gest. Ett sätt att visa uppskattning, som många har glädje av. Det blir en win-win situation - pengarna stannar i kommunen. Hoppas att de kommunanställda tänker till och stöttar de företag som har det extra svårt att få det att gå runt.

Dagligen skriver vi om brott i våra kommuner. I veckan har vi rapporterat om krossad busskur, hot mot busschaufför och en hotfull knivman på akuten. Men det allvarligaste brottet inträffade i fredags kväll i Vårgårda. Butiken My Way vid järnvägsstationen utsattes för ett väpnat rån. 4-5 fega gärningsmän genomförde rånet. En av dem förde upp en pistol i ansiktet på butiksägaren. När han tvingats ned på golvet vaktades han av en knivbeväpnad man. Vi är många som lider med butiksägaren, att bli behandlad på detta förnedrande sätt är helt oacceptabelt.

Polisen har säkrat övervakningsfilmer och söker vittnen till händelsen. Jag har skrivit det förr och gör det igen - sätt upp fler övervakningskameror vid utsatta platser, till exempel vid stationsområden. Kamerorna underlättar för polisen att klara upp brotten och avskräcker från kriminella handlingar.

Antalet inneliggande covid-19-patienter ökar på sjukhusen i Västra Götaland, men en ljusglimt i mörkret är att antalet patienter på IVA minskar.

Läser att D-vitamin kan ge skydd mot covid-19. Vi får det från solen, men nu när det är mörkt ute blir det svårt att få solskensvitamin. Fet fisk innehåller också mycket D-vitamin, till exempel lax och makrill.

I måndags kom den positiva nyheten att läkemedelsföretagen Pfizer och Biontech gemensamt har tagit fram ett vaccin, som ger ett 90-procentigt skydd mot covid-19. Vid årsskiftet kan det vara klart för vaccinering. För den breda allmänheten i Sverige lär det dock dröja flera månader innan man kan vaccinera sig. Till dess får vi vara extra försiktiga och ta Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar. Det vore en dröm att få ett vaccin som sätter stopp på den djävulska sjukdomen. Vi vill ju inte att även 2021 ska präglas av restriktioner, förbud och långa avstånd.